21 august 2014

 Judeţul Suceava participă la Forumul de cooperare alpino-carpatic 
·        La Târgul de turism organizat cu  acest prilej, Suceava va avea un stand de 12 metri pătraţi, polonezii deţinând 7% din numărul de vizitatori ai Bucovinei proveniţi din ţările UE.  
Judeţul Suceava va participa, în calitate de expozant, la Târgul de turism organizat în cadrul Forumului de cooperare alpino-carpatic care se va desfăşura, în 13-14 septembrie, în Voievodatul Podkarpakie din Polonia. Cel mai mare târg-conferinţă din Europa Centrală şi de Est, aflat la cea de a III-a ediţie, se va ţine, timp de două zile, la Rzeszow, propunându-şi să prezinte potenţialul zonei carpatice, precum şi modalităţile de funcţionare a cooperării la nivelul organizaţiilor, instituţiilor şi companiilor din diverse zone ale Europei. „Promovarea judeţului Suceava şi a Bucovinei ca destinaţii turistice, la această manifestare, se va axa atât pe punerea în valoare a zonei montane, cât şi a întregii regiuni, a moştenirii culturale, obiectivelor şi atracţiilor turistice, tradiţiilor şi obiceiurilor locurilor, dar şi a produselor autohtone. Acestea urmează a fi cunoscute, de către cei interesaţi, prin intermediul materialelor de informare şi promovare, precum şi al ofertelor turistice realizate de către agenţii economici şi asociaţiile profesionale de turism din judeţul Suceava”, precizează Ioan Cătălin Nechifor, preşedintele Consiliului Judeţean, precizând că judeţul Suceava va avea un stand de 12 metri pătraţi.   

La ediţia anterioare a Forumului de cooperare alpino-carpatic  au participat 230 de expozanţi din Polonia, precum şi invitaţi din Ucraina, Slovacia, Spania, Austria, Croaţia, Estonia, Elveţia şi Italia. Manifestarea din 2014 se remarcă atât prin tematicele abordate, dar şi prin diversitatea categoriilor de participanţi şi a ţărilor de origine a acestora. Situându-se pe poziţia a şasea, turiştii din Polonia deţin o pondere semnificativă a vizitatorilor Bucovinei proveniţi din ţările Uniunii Europene, respectiv 7%  total.