17 ianuarie 2014

Primăria Suceava amendat cu 30.000 de lei pe administratorul localului care funcţionează fără autorizaţie în Casa Culturii
·        Firma este obligată să sisteze lucrările şi să aducă la starea iniţială spaţiile şi elementele afectate de intervenţii.   
Primăria municipiului Suceava a amendat societatea comercială Rest Partner SRL Suceava cu 30.000 de lei. Firma a amenajat în holul Casei Culturii un bar, primarul Ion Lungu precizând ieri, într-o conferinţă de presă, că lucrările în cauză au fost executate cu încălcarea prevederilor autorizaţi de construire emisă de serviciul specializat al Primăriei. Lungu spune că, la faţa locului, printre altele, inspectorii executivului au constat că în spaţiul cu pricina a fost montat un tavan din rigips, stâlpii de rezistenţa au fost placaţi cu diferite materiale, iar instalaţiile sanitare au suferit, de asemenea, modificări. Aceasta, în ciuda faptului că autorizarea era doar „pentru dat cu var şi amplasarea provizorie a unor mese”. Şeful administraţiei sucevene susţine că nu este vorba despre o vendetă personală, din moment ce funcţionarea a noi firme este de natură să ocupe forţa de muncă şi să aducă venituri la buget. Potrivit edilului-şef sucevean, firma este obligată să sisteze lucrările şi să aducă la starea iniţială spaţiile şi elementele afectate de intervenţii.  „Astăzi, acel local lucrează ilegal. Nu are şi nici nu poate primi autorizaţie de la Primărie, atât timp cât firma nu va respecta autorizaţia de construire. Fac un apel la domnul administrator de acolo să nu dezinformeze opinia publică şi să nu aducă o culpă asupra Primăriei. Îl rog, în calitate de cetăţean al municipiului Suceava să respecte legea, pentru că nimeni nu este deasupra legii, nici eu şi nici dumnealui  ”, arată Lungu.      
Primarul Ion Lungu a menţionat că administratorul în cauză are antecedente pe linia încălcării prevederilor legale privind urbanismul şi calitatea în construcţii, în urma numeroaselor sesizări constatându-se ocuparea abuzivă a trotuarului din faţa restaurantului „Padrino” şi amenajarea unei parcări. Cu aprobare de la Primăria Sucevei, acelaşi administrator a  amenajat o terasă temporară pe esplanada Casei Culturii, iar la instalarea Bradului de Crăciun, patronul cu pricina refuza să-şi ridice „mobilierul” rămas în zonă. „Am avut o discuţie şi cu domnul prefect Sinescu, şi voi face apel şi la Inspecţia în Construcţii şi celelalte organe abilitate ale statului, să ne ajute să facem ordine la Casa de Cultură”, a încheiat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.