08 ianuarie 2014

Municipalitatea intensifică demersurilor pentru desemnarea noului operator de transport de agent termic    
·        Firmele de insolvenţă au anunţat că, în condiţiile în care continuă să se înregistreze pierderi, Termica renunţă la activitatea cu pricina.
·        După ce Consiliul Local a votat acest lucru, pe 31 martie încetează contractul de concesionare încheiat între Primărie şi Termica încă din decembrie 1999.
O firmă bucureşteană va întocmi studiul de oportunitate privind identificarea soluţiilor pentru exploatarea eficientă a sistemului de transport, distribuire şi furnizare a energiei termice în municipiul Suceava. În urma selecţiei de oferte, aleasă a fost societatea comercială ATH Energ Bucureşti, pentru 125.000 de lei, firma din Capitală fiind obligată ca, în terme 35 de zile de la primirea tuturor informaţiilor, să finalizeze documentaţia în cauză. Primarul Sucevei, Ion Lungu a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că studiul va prezenta toate aspectele referitoare la serviciul de transport şi distribuire a agentului termic în sistem centralizat, inclusiv schema personalului necesar. „Sper ca, până la sfârşitul lunii ianuarie, să avem acest studiu de oportunitate. Este vorba despre o firmă profesionistă, care lucrează în domeniu şi care nu va lăsa loc niciunei interpretări subiective, precum că Primăria ar fi dat comandă cuiva sau că Termica a pferat pe altcineva”, a precizat ocupantului fotoliului din Areni.  Caietul de sarcini va fi întocmit de specialiştii executivului sucevean, acesta din urmă şi declanşarea procedurii licitaţiei pentru concesionarea serviciului amintit urmând a fi aprobate, în februarie, într-o şedinţă extraordinară a deliberativului municipal. Procedura trebuie grăbită, întrucât, deliberativul local a votat încetarea, de la 31 martie 2014, a contractului de concesionare a serviciului de transport, distribuire şi furnizare a  energiei termice  nr. 33.689 din 14 decembrie 1999, încheiat între municipiul Suceava şi societatea comercială Termica.                

Consiliul Local a luat această din urmă hotărâre după ce firmele care derulează procedura de insolvenţă au anunţat Primăria municipiului Suceava că, în condiţiile în care Termica continuă să înregistreze pierderi,  creditorii majoritari înscrişi în tabelul preliminar al creanţelor renunţă să mai presteze serviciul respectiv. „În plus, începând cu luna iunie 2014, expiră  licenţa celor de la Termica şi suntem obligaţi să avem un alt operator”, a reliefat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.