17 ianuarie 2014

Capitalul privat evită să sprijine ramurile sportive din Suceava 
·        Tot efortul financiar, toată finanţarea rămâne pe umerii Primăriei”, a reliefat primarul Ion Lungu, precizând că în acest an, de la buget, ar pute a fi alocată suma de 2,5 milioane de lei.  
Primăria  municipiului Suceava va finanţa, şi în acest an, activitatea ramurilor sportive, a anunţat, într-o conferinţă de presă, edilul-şef, Ion Lungu. Primarul precizează că, înspre Clubul Sportiv „Universitatea” Suceava ar urma să fie îndreptată suma de 1 milion de lei. „Am avut o discuţie cu domnul rector Popa şi voi mai avea, în cursul săptămânii, cu specialiştii Primăriei, consilierii locali şi reprezentaţii Universităţii, asupra modalităţii finanţării echipei de handbal, în aşa fel încât să nu mai fie găsite nereguli de către Curtea de Conturi”, a declarat primarul Lungu.      Demersul survine unor nereguli privind folosirea banilor publici în cursul anului 2013, de către clubul handbalistic în cauză, edilul-şef precizând că se studiază  variante de finanţare aplicate în alte oraşe din ţară. „Celelalte aspecte referitoare la anul trecut se află în instanţă, iar aceasta va decide”, a spus Lungu.
·        Fotbaliştii de la Sporting vor fi plătiţi doar dacă migrează înspre Rapid.
Fotbalul ar putea primi, în total, tot 1 milion de lei, fonduri ce vor ajunge în conturile Rapid CFR, astfel, încât echipa de Liga a II-a să nu retrogradeze. Aşa se face că fotbaliştii de la Sporting vor fi plătiţi doar dacă vor migra înspre Rapid, pentru asigurarea unui suport financiar consistent Lungu apelând şi la  darea de mână a eventualilor sponsori. Şeful executivului a declarat că se aşteaptă ca oamenii de afaceri din municipiu  să vină alături de Primărie, să sprijine echipa de handbal şi cea de fotbal, care, ambele „sunt cărţi de vizită ale oraşului şi judeţului” „Sperăm în fuzionarea Rapid şi Sporting, fotbaliştii urmând  să se adune la Rapid, acolo unde se dă şi finanţarea. Aşteptăm lângă noi şi pe oamenii de afaceri, însă din păcate, astăzi nimeni nu vine, din zona privată, nici la handbal şi nici la fotbal. Tot efortul financiar, toată finanţarea rămâne pe umerii Primăriei”, a reliefat primarul Sucevei, Ion Lungu.             

În proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli al municipiului Suceava pe anul 2014, ramurile sportive figurează cu posibile alocări totale în valoare de 2,5 milioane de lei.