09 ianuarie 2014

Primăria ar putea finaliza reabilitarea fostului Cinema „Modern” cu fonduri proprii
·        Aceasta dacă, nici în acest an, administraţia locală nu va putea contracta creditul de 4,6 de milioane de lei, ratat în 2013.
·        „Vom face tot posibilul ca, din încasările la bugetul municipiului Suceava, să asigurăm o finanţare constantă la acest obiectiv”, a precizat primarul Lungu.   

Finanţarea continuării lucrărilor de reabilitare a fostului cinematograf „Modern” şi amenajarea Centrului Cultural „Bucovina” constituite o prioritate de grad zero pentru administraţia locală suceveană, a declarat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.  Edilul şef a reliefat că va mai merge încă o dată în Bucureşti, în ideea contractării unui credit de 4,6 milioane de lei, iar în caz că demersurile se vor solda cu un eşec, intervenţiile vor fi duse la capăt prin eforturi financiare locale. „Preocuparea de grad zero pentru mine va fi finalizarea Centrului Cultural Bucovina. Cu proxima ocazie voi merge la Bucureşti, pentru a  ne convinge dacă mai sunt şanse să mai contractăm acel credit, iar dacă nu, indiferent de situaţie, vom face tot posibilul ca, din încasările la bugetul municipiului Suceava, să asigurăm o finanţare constantă la acest obiectiv”, a precizat Lungu. Şeful municipalităţii spune că a avut discuţii cu reprezentanţii constructorului Civica Grup, cărora le-a cerut să se apuce de treabă, întrucât în prima parte a anului, ca urmare a ritmului mai intens de achitare a obligaţiilor fiscale, la bugetul local există mai mulţi bani. Totodată, Lungu spune că, având în vedere faptul că, anul acesta, valoarea subvenţiile achitate către Termica vor fi mult mai mici decât cele de 37 de milioane de lei din 2013, se va face astfel încât, înspre terminarea lucrărilor, să fie alocate toate fondurile necesare. „Vreau ca să finalizăm acest proiect important în acest an. Mă voi ocupa personal, prin comandamente şi la faţa locului, pentru a face şi un cinematograf modern în Suceava, astfel încât să nu mai meargă tinerii la Botoşani”, a declarat şeful executivului local. Primarul Ion Lungu  a ţinut să precizeze că, în 2013, lucrările au progresat lent, acestea ajungând al stadiul fizic de 85%. Astfel, în 2014 ar urma să fie încheiată execuţia, ulterior rămânând de rezolvat problema dotărilor. După terminarea lucrărilor, efectuate de Civica Grup Suceava, sala de spectacole va avea 300 de locuri, prin extinderea clădirii vechi obţinându-se o suprafaţă desfăşurată de 2.500 de metri pătraţi. Noul imobil extins va avea 3 etaje, plus un etaj tehnic, compartimentate în birouri, spaţii pentru expoziţii, magazin, bibliotecă, laboratoare, cabine, depozit pentru costume, spălătorie etc. Primarul Ion Lungu a apreciat că, pentru dotări va mai fi cheltuit încă 1 milion de lei.