08 ianuarie 2014

Peste 1000 de contribuabili, conştiincioşi în primele două zile de plată a dărilor locale
·     
   Fiind primul plătitor anticipat din acest an, primarul Ion Lungu a beneficiat de o reducere de 22 de lei.
Puţin peste 1000 de contribuabili din municipiul Suceava şi-au achitat obligaţiile fiscale către bugetul local în primele două zile care au trecut de la deschiderea ghişeelor Primăriei şi de lucru cu contribuabilii, în anul 2014. Este vorba despre 870 de persoane fizice şi 140 de persoane juridice, acestea contribuind la bugetul municipal cu un total de peste 270.000 de lei. „Sigur, primele două zile au coincis cu marile sărbători ale Botezului Domnului şi Sfântului Ion Botezătorul, dar sperăm ca locuitorii municipiului să vină în număr mai mare la ghişeele Primăriei municipiului Suceava”, a declarat şeful administraţiei locale. Edilul şef a făcut apel la toţi contribuabilii de pe raza reşedinţei de judeţ  să-şi achite obligaţiile în primul trimestru al anului, astfel încât să beneficieze de reducerea cu 10% a impozitului datorat. „Am observat din anii anteriori, că mulţi cetăţeni îşi plătesc aceste taxe şi impozite locale până la 31 martie, atât persoanele fizice, dar şi persoanele juridice. Acestea, de regulă, datorează sume mari la bugetul local şi contează foarte mult această bonificaţie de 10%”, a accentuat Lungu.          
Edilul şef a informat că plăţile se pot face direct la casieriile executivului, la bancomate, cu ajutorul cardului, precum şi prin Internet Banking. Primăria Suceava este, de asemenea, parte a sistemului naţional  electronic de plată online cu cardul, fără autentificare. Conform tradiţiei, primarul Ion Lungu a fost, şi anul acesta, primul contribuabil la bugetul local, achitând, cu chitanţa nr. 1, pentru apartament, autoturismul Skoda Octavia şi taxa de salubritate, un total de 296,90 de lei,  beneficiind de o reducere de 22,1 lei.
Reducerea cu 10% se acordă pentru achitarea integrală, până la 31 martie 2014, a impozitelor pe teren, clădiri şi pe mijloacele de transport, beneficiarii fiind atât persoanele fizice, cât şi persoanele juridice.