05 iunie 2018

Zeci de descinderi ale inspectorilor sanitari veterinari în mini-vacanţele de Rusalii şi de Ziua copilului  
·       Nerespectarea prevederilor legale în domeniu au fost sancţionate cu 23 amenzi în valoare de 15.600 lei, precum şi cu 17 avertismente.
·       Controlorii au depistat încălcarea normelor privind igiena, neefectuarea acţiunilor de deratizarea-dezinfecţie-dezinsecţie, lipsa documentelor de provenienţă şi de calitate pentru marfă, precum şi etichetarea neconformă.
Zeci de controale au făcut inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor în mini-vacanţele de Rusalii şi de Ziua copilului. Anunţul este făcut de directorul executiv Dănuţ CoRneanu, potrivit căruia, vizate au fost, în special, unităţile situate în zonele de agrement şi localităţile de interes. „S-au intensificat controalele oficiale şi s-au dispus  măsuri pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare, cu scopul de a proteja sănătatea consumatorilor, în contextul unei afluenţe mari de turişti şi a creşterii rulajului de marfă pentru unităţile din industria alimentară din zonele de agrement şi localităţile de interes turistic”,  a declarat şeful DSVSA. Astfel, potrivit dr. Dănuţ Corneanu, controlorii au trecut pe la 62 de unităţi, dintre care 29 de restaurante; 7 laboratoare de cofetărie-patiserie;16 pensiuni turistice; 3 hypermarketuri sau supermarketuri; 5 magazine alimentare; un depozit alimentar şi pe la o pizzerie. În timpul descinderilor, inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava au depistat  abateri de la normele de igienă, precum manipularea produselor alimentare de origine animală cu încălcarea normelor specifice; nerespectarea trasabilității; lipsa acţiunilor de deratizarea-dezinfecţie-dezinsecţie; depozitarea neconformă; lipsa documentelor de provenienţă şi de calitate pentru marfă; documente incomplete, dar şi etichetarea neconformă. Încălcarea prevederilor legale în domeniu au fost sancţionate cu 23 amenzi în valoare de 15.600 lei, precum şi cu 17 avertismente.