26 iunie 2018


Judeţul Suceava este reprezentat la „Forumul naţiunilor-Iniţiativa celor trei mări”
·        Am transmis propunerea introducerii unei tematici suplimentare referitoare la realizarea unei reţele rapide de transport la est de Carpaţi, care să lege nordul Europei de estul şi nord-estul României, până la Marea Neagră”, informează Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean.
·        Participante sunt 12 ţări localizate între Marea Baltică, Marea Adriatică şi Marea Neagră scopul manifestării fiind întărirea coeziunii UE, prin intensificarea cooperării în domeniile transportului, energiei, digital şi cel al afacerilor.
Consiliul Judeţean Suceava  va avea reprezentaţi la „Forumul naţiunilor-Iniţiativa celor trei mări”, care se va ţine pe 3 iulie 2018, în Jasionka, Voievodatul Podkarpackie din Republica Polonă. Evenimentul se va desfăşura la Centrul de expoziţii şi congrese, sub patronajul preşedintelui polonez, Andrzej Duda. „Iniţiativa celor trei mări” este o platformă pentru 12 ţări localizate între Marea Baltică, Marea Adriatică şi Marea Neagră, al cărei scopul constă în întărirea coeziunii Uniunii Europene, prin intensificarea cooperării în domeniile transport, energie, digital şi de afaceri, în Europa Centrală şi de Est. „Prezenţa noastră la acest forum se constituie într-o oportunitate de a ne prezenta interesele în ceea priveşte cooperarea în domeniile abordate, în special în cel al transportului. De aceea, am transmis conducerii Voievodatului Podkarpackie propunerea introducerii unei tematici suplimentare în discuţie, în cadrul forumului, referitoare la necesitatea realizării unei reţele rapide de transport la est de Carpaţi, ca o posibilă ramificaţie a Proiectului „Via Carpatia”, care să lege nordul Europei de estul şi nord-estul României, până la Marea Neagră.  Aspect pe care l-am evidenţiat împreună cu partenerii polonezi şi cei ucraineni, şi cu alte ocazii, cum ar fi Forumul de la Krynica, din septembrie 2917 şi cel de la Lviv, din iunie 2017”, arată Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean. Pentru participarea la „Forumul naţiunilor-Iniţiativa celor trei mări”, de la bugetul judeţului Suceava se va aloca o sumă de 6.550 de lei, delegaţia având în componenţă  un reprezentant al CJ, un translator şi un şofer. Banii vor acoperi cheltuielile cu asigurările de sănătate, cazarea şi diurna membrilor delegaţiei sucevene, precum şi cea cu combustibilul.