29 iunie 2018


Consiliul Judeţean a câştigat în instanţă 7 milioane de lei, corecţie financiară aplicată greşit la modernizarea   DJ Ilişeşti-Ciprian Porumbescu
·        „Am câştigat în instanţă şi am recuperat o sumă pe care propunem să o alocăm drumurilor judeţene, pentru întreţineri şi reparaţii curente”, a declarat Gheroghe Flutur, şeful executivului judeţean.
În şedinţă ordinară, Consiliul Judeţean Suceava a rectificat în plus bugetul judeţean cu aproape 7 de milioane de lei, sumă restituită de la bugetul de stat în urma corecţiilor financiare aplicate asupra cererilor de rambursare a cheltuielilor efectuate de judeţul Suceava în cazul modernizării drumului judeţean DJ 178 Ilişeşti-Ciprian Porumbescu. Corecţia respectivă a fost anulată în instanţă, Gheorghe Flutur, preşedintele executivului judeţean precizând că suma cu pricina va fi orientată tot înspre infrastructura rutieră. „Am câştigat în instanţă şi am recuperat o sumă pe care propunem să alocăm  drumurilor judeţene, pentru întreţineri şi reparaţii curente. Deşi s-a lucrat mult de la începutul anului, sunt zone în care se mai aşteaptă intervenţii, pentru ca acestea să ajungă la o stare corespunzătoare”, a precizat Gheorghe Fultur. Astfel, cu acest prilej bugetul de Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri a fost rectificat pozitiv, atât la venituri cât şi la cheltuieli, cu 7 milioane de lei, sumă transferată din bugetul judeţean, pentru finanţarea cheltuielilor de reparaţii curente la drumurile judeţene.  Tot în cadrul şedinţei de ieri, consilierii judeţeni au votat înscrierea în bugetul judeţean a creditelor de angajament în valoare de 4,89 de milioane de lei, bani necesari demarării procedurilor de achiziţiei publică, în cadrul Programului anual al investiţiilor publice, pentru obiectivul „Amenajarea curţii interioare a clădirii Palatului Administrativ, în vederea creării unui spaţiu cu funcţiunea de sală de conferinţe”, în conformitatea cu studiul de fezabilitate şi graficul de execuţie estimat. În cadrul aceluiaşi program, a fost anulată suma de 1,28 de milioane de lei destinată studiilor de fezabilitate, documentaţiilor tehnice şi altor studii pentru promovarea proiectelor finanţate din fonduri externe nerambursabile, „motivat de faptul că  acestea au fost finanţate din bugetele unităţilor subordonate beneficiare”.