22 iunie 2018


Ajunsă în Liga a III-a,
Echipa de fotbal Foresta ar putea accesa 800.000 de lei finanţare nerambursabilă din bugetul Sucevei
·       Primarul Lungu a propus doar 600.000 de lei, însă conducerea Clubului intenţionează să achiziţioneze jucători şi să se instaleze pe primele locuri încă de la începutul noului campionat.
·       De felul meu sunt optimist, însă, de atâtea iluzii ce am trăit, în legătură cu fotbalul nu îndrăznesc să mă mai pronunţ.”, a arătat edilul-şef.
Clubul de fotbal Foresta Suceava, a cărei echipă a retrogradat în Liga a III-a, va primi mai puţini bani din bugetul local, în baza legii privind susţinerea activităţii sportive din fonduri publice nerambursabile.  „Având în vedere că, în vederea evaluării proiectelor, pe data de 23 martie 2018, de către comisia de evaluarea, la subdomeniul fotbal nu s-a prezentat un proiect eligibil, se propune modificarea minus a acestuia cu suma de 400.000 de lei”, se arată în expunerea de motive la proiectul de hotărâre aprobat ieri de Consiliul Local, deliberativul modificând şi Regulamentul cu pricina, astfel încât posibilă  să fie şi finanţarea echipei fotbalistice de ligă inferioară. La începutul anului, pentru Asociaţia Clubul sportiv „Foresta” s-au prevăzut 1,2 milioane de lei, la fel ca pentru Clubul sportiv de handbal Universitatea „Ştefan cele Mare”. Primarul Ion Lungu a declarat că, iniţial, având în vedere că deja s-au scurs 6 luni din anul 2018, a propus disponibilizarea din bugetul municipiului a jumătate din total, adică a 600.000 de lei.  „Faptul că sunt în Liga a III-a, m-au rugat să le dăm 800.000 de lei, deoarece vor să aducă nişte jucători şi vor să se instaleze pe primele locuri încă de la începutul noii etape, astfel încât să revină în Liga a II-a. De felul meu sunt optimist, însă, de atâtea iluzii ce am trăit, în legătură cu fotbalul nu îndrăznesc să mă mai pronunţ. Totuşi, fotbalul este un fenomen social, existând mulţi iubitori ar acestui sport”, a iterat edilul-şef sucevean Ion Lungu, ţinând să menţioneze că anul acesta Clubului Foresta nu i s-a alocat nicio sumă din bugetul local, „jucând pe banii lor”. În 2018, ramurile Clubului Sportiv Municipal Suceava au primit, în total, 500.000 de lei, iar Asociaţia Baschet club „Castorii” şi Asociaţia Clubul sportiv „Amicii” au beneficiat de câte 50.000 de lei fiecare.