09 iunie 2018


Şomajul sucevean scade în continuare
·       Aceasta pe fondul creşterii cererii de forţă de muncă, sectorul productiv, construcţiile, alimentaţia publică şi turismul confruntându-se cu un deficit constant de personal.
În judeţul Suceava, rata şomajului continuă tendinţa descrescătoare. Cel puţin aşa informează Dănuţ Burgheaua, directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, care face cunoscut că, la sfârşitul lunii mai 2018, în baza de date a AJOFM erau înregistraţi 11.069 de şomeri, dintre care 2.666 de beneficiari ai indemnizaţiei de şomaj. „Rata şomajului judeţean continuă trendul descrescător, înregistrând o valoare de 4,77 de puncte procentuale, una cu 0,28 de puncte procentuale mai mică faţă de luna trecută”, subliniază şeful instituţiei sucevene.  
Directorul executiv al AJOFM susţine că tendinţa descrescătoare a ratei şomajului se menţine pe fondul creşterii cererii de forţă de muncă pe piaţa locală, dar şi pe cea europeană a muncii. „Sectorul productiv, construcţiile, alimentaţia publică şi turismul se confruntă cu un deficit constant de personal, iar domeniul IT a cunoscut o dezvoltare remarcabilă, marcată şi de o creştere a solicitărilor de specialişti calificaţi”, punctează Dănuţ Burgheaua, directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă.