20 iunie 2018

Sucevenii vor putea merge la ştrandul din Iţcani abia în 2019
·       Acesta trebuia să fie modernizat pe vechea structură, însă  expertizele efectuate au scos la iveală că, bazinele, unele vechi de peste 40 ani, prezintă fisuri incompatibile cu standardele în vigoare.
·       Iniţial, investiţia era estimată la circa 1 milion de euro, proiectul incluzând instalaţie de încălzire a apei din bazine, loc de joacă pentru copii şi o împrejmuire a perimetrului, lucrări care trebuiau încheiate odată cu venirea sezonului cald 2018.
Licitaţia pentru întocmirea studiului de fezabilitate pentru reabilitarea ştrandului de la Iţcani  a fost câştigată de Aghemir Company Bucureşti, a făcut cunoscut Ion Lungu, primarul Sucevei. „O prioritate pentru noi este reabilitarea ştrandului de la Iţcani. Deşi suntem în faza de licitaţie pentru consultanţă, acolo finanţarea se va face atât din banii municipalităţii, cât şi din fonduri europene”, a subliniat şeful executivului. Astfel, zona de spaţii verzi va fi amenajată cu finanţarea nerambursabilă în cadrul Axei 4.2 „Conversie terenuri degradate” a Programului Operaţional Regional POR 2014-2020, în timp ce susţinerea financiară a părţii de construcţii revine Primăriei. „Avem la dispoziţie teren, la parcarea de la turnul de paraşutism, care este a Primăriei municipiului Suceava. Dacă iniţial am avut un alt proiect, am regândit totul, astfel încât o vom lua de la zero”, a subliniat Lungu. Conform primarului, Ştrandul Iţcani trebuia să fie modernizat pe vechea structură, însă  expertizele efectuate au scos la iveală că, bazinele, unele vechi de peste 40 ani, prezintă fisuri incompatibile cu standardele în vigoare. În consecinţă, specialiştii au recomandat dezafectarea celor 3 bazine şi reamenajarea a unora noi.  „Mi-aş fi dorit să dăm Ştrandul în folosinţă anul acesta. Însă, îmi o doresc ca acest lucru să fie posibil anul viitor, dacă treburile merg cum trebuie, iar licitaţia este făcută în 2018, în aşa fel încât să ne apucăm de lucrări”, a evidenţiat Ion Lungu, primarul Sucevei.               

 Iniţial, investiţia era estimată la circa 1 milion de euro, proiectul incluzând  dotarea cu o instalaţie de încălzire a apei din bazine, un loc de joacă pentru copii, o împrejmuire a perimetrului, iar lucrările trebuiau încheiate odată cu venirea sezonului cald 2018. Ştrandul municipal de la Iţcani a fost concesionat unei firme sucevene, însă contractul a fost reziliat, în cursul anului 2016, după ce societatea în cauză şi-a declarat insolvenţa. Ştrandul iţcănean a fost construit în anii epocii comuniste, la fel ca şi cel din fost zona industrială Burdujeni, pe locul acestuia din urmă funcţionând, în prezent, un complex comercial.