26 iunie 2018

 Şapte suceveni pentru fiecare bilet de tratament balnear oferit de Casa de Pensii 
·        Cele mai căutate destinaţii sunt cele de pe litoralul Mării Negre, urmate de staţiunile Vatra Dornei şi  Felix.
·        „Apreciem că dinamica vizând  cererile  existente şi numărul de bilete de tratament alocat în lunile următoare se va înscrie pe un trend ascendent”, a declarat directorul executiv Constantin Boliacu.
În anul 2018, până la acest moment, Casei Judeţene de Pensii Suceava i-au fost alocate 964 de bilete de tratament, în timp ce numărul cererilor înregistrate în vederea obţinerii unui loc în staţiunile din sistem este de 6.445. Afirmaţia aparţine lui Constantin Boliacu, directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii Suceava care susţine că, la fel ca şi în anii precedenţi, cele mai multe solicitări vizează Litoralul, precum şi staţiunile Vatra Dornei şi  Felix. Potrivit şefului CJP Suceava, cele mai multe dintre cele 964 bilete de tratament alocate Casei Judeţene de Pensii Suceava au fost acordate celor care au preferat staţiunile „1 Mai”-217; Vatra Dornei-110: Amara-88; Nicolina-64; Băile Herculane-51; Covasna-47: Saturn-43; Bălţăteşti-34; Căciulata-31 şi Eforie-Nord-30. Cel mai puţin căutate staţiuni au fost Lacul Sărat-cu 10 beneficiari; Băile Tuşnad şi Ocna Şugatag câte-6; Govora, Sovata şi Slănic Prahova, cu câte 4 amatori şi Venus-cu o singură solicitare.  „Apreciem că dinamica vizând  cererile  existente şi numărul de bilete de tratament alocat, în lunile următoare, se va înscrie pe un trend ascendent, astfel încât la sfârşitul anului, diferenţa dintre numărul de bilete de tratament alocate şi cererile existente în acest sens, să fie la pragul minim”, a declarat Constantin Boliacu, directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii Suceava.  
Cererile pentru acordarea unui bilet de tratament se depun cu cel puţin 30 de zile anterioare primei luni din perioada pentru care acesta este solicitat. Documentele care trebuie depuse ala dosar sunt cererea tip; copie după cartea de identitate şi un cupon de pensie. Cererile pentru biletele de tratament se pot transmite prin fax, e-mail, (bilete@cjpsv.ro), prin Poştă sau personal, la Casa de Pensii. Urmează ca biletul de trimitere, respectiv formularul cu regim special unic pentru serviciile medicale de recuperare-reabilitare acordate de către societăţile de turism balnear şi de recuperare, eliberat de către medicul de familie sau medicul de specialitate, să fie ataşat la momentul eliberării biletului. La ridicarea biletelor de tratament este obligatoriu să se prezinte titularul biletului, iar în cazuri excepţionale, o altă persoană, desemnată de către titular, pe baza unei procuri autentificate, din care să rezulte că mandatarul este împuternicit în acest sens.