24 iunie 2018

Explozie la o instalaţie de ardere a deşeurilor periculoase
·       Nu s-au înregistrat victime şi nici pagube materiale majore, iar incidentul nu a fost urmat de incendiu, se arată într-o informare a APM.
·       La poluanţii măsuraţi în staţia situată la o distanţă de 1,4 km, specialiştii de la „Mediu” nu au constatat depăşiri ale valorilor maxime admise.
O poluare accidentală a aerului a avut loc la instalaţia de incinerare a deşeurilor periculoase şi nepericuloase aparţinând societăţii comerciale Mondeco Suceava. Conform Agenţiei pentru Protecţia Mediului Suceava aceasta a fost cauzată de o avarie la linia nr. 1 a instalaţiei de ardere, prin acumularea unei suprapresiuni  a gazelor din interiorul schimbătorului de căldură. Creşterea periculoasă a presiunii a fost urmată de aruncarea capacului unei guri de vizitare situate pe traseul gazelor arse, respectiv a celei aflate situată la ieşirea din camera de liniştire, „după post-arderea la 1.100 de grade Celsius, înainte de intrarea în schimbătorul de căldură”. Conform unei informări a APM Suceava, oferită publicităţii zilele acestea, incidentul a avut loc pe 15 mai, în jurul orei 8.00. Din fericire, nu s-au înregistrat victime şi nici pagube materiale majore, iar explozia nu a fost urmată de incendiu. „Nu s-au înregistrat depăşiri ale valorilor măsurate în staţia de monitorizare a calităţii aerului, de tip industrial, Suceava 2, situată la circa 1,4 km de sursă, la niciunul dintre poluanţii monitorizaţi”, informează Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava menţionând că societatea în cauză a luat măsuri de executare a lucrărilor de reparaţii la linia nr. 1 de incinerare, cât şi de verificare a echipamentelor care compun liniile de incinerare nr. 2 şi nr. 3.