14 iunie 2018

Un milion de lei va cheltui Primăria Suceava cu amenajarea a 8 locuri de joacă pentru copii
·       În plan era amenajarea a încă unuia în preajma Liceului cu Program Sportiv, însă, „datorită cererilor locuitorilor din cartierul respectiv, s-a impus realizarea unei parcări”.
·       În luna mai 2016, înaintea alegerilor locale, Ion Lungu, primarul în funcţie, anunţa alocarea a unei sume de aceeaşi mărime pentru modernizare altor locuri de joacă pentru copii.
În următoarea perioadă, în municipiul Suceava vor fi amenajate mai multe locuri de joacă pentru copii.  Potrivit unei hotărâri a autorităţilor locale este vorba de câte unul pe străzile „Plevnei”, „Eroilor”, „Amurgului”, „Samuil Isopescu”, „Lalelor” şi „Mesteacănului”, precum şi  de altele două pe strada „Mărăşeşti”.  „Pentru zonele de agrement, grădiniţe şi  şcoli, se impune amenajarea unor locuri de joacă, ţinând cont că activităţile specifice sunt importante pentru copii, ajutând la dezvoltarea fizică, cât şi la cea psihică, jocul fizic testând atât abilităţile, dar şi capacitatea de exprimare, creativitatea, îndemânarea, orientarea, antrenând funcţiile motorii şi stimulând imaginaţia”, se arată în proiectul în cauză. În plan era amenajarea unui loc de joacă în preajma Liceului cu Program Sportiv, însă, „datorită cererilor locuitorilor din cartierul respectiv, s-a impus  realizarea unei parcări”, zona fiind deficitară din acest punct de vedere. Valoarea lucrărilor, pentru amenajarea celor 8 locuri de joacă pentru copii este de 973.066 de lei, durata execuţiei fiind estimată la 2 luni.  În luna mai 2016, înaintea alegerilor locale, Ion Lungu, primarul în funcţie al municipiului Suceava anunţa alocarea  a unei sume de 1 milion de lei pentru modernizare locuri de joacă pentru copii.  În cauză era cel de pe  strada „Slătioarei”din cartierul Obcini, precum şi un altul din cartierul Burdujeni, în acest din urmă caz la cea de lângă Biserica „Sfântul Andrei”. Pe de altă parte, potrivit prevederilor contractuale, firma Diasil Service, operatorul de salubritate stradală, era pe cale de a finaliza, pe cheltuială proprie, un loc de joacă pe strada „Grigore Ureche” din cartierul Zamca, în Curtea Colegiului „Mihai Eminescu”. Tot atunci, Ion Lungu a arăta că, pe lângă Parcul copiilor din cartierul Burdujeni şi cel al Universităţii, din Areni, dotate cu  aparate pentru fitness în aer liber vor fi şi parcul de pe strada „Luceafărului” din cartierul „George Enescu”, modernizat în 2015, cât şi Parcul central, în zona Foişorului.