18 decembrie 2015

Paza instalaţiilor nepreluate încă de Thermonet păgubeşte bugetul Sucevei cu 62.000 de lei 
·        Alţi bani se duc pe apa sâmbetei, după aleşii locali au aprobat închirierea de la falimentara Termica a echipamentelor necesare noului prestator, pentru buna prestare a serviciului de alimentare cu apă caldă şi căldură.
Întârzierea cu care se face transferul patrimonial între falimentara Termica şi noul prestator al serviciului de transport agent termic Thermonet afectează bugetul local cu cheltuieli păgubitoare. Tocmai din cauza lipsei de operativitate a demersurilor cu pricina, Serviciul „Patrimoniu” al Primăriei a solicitat rectificarea cu 62.000 de lei a bugetului local. Suma urmează a fi folosită pentru asigurarea pazei bunurilor, instalaţiilor şi echipamentelor aferente activităţii de prestare a serviciului de transport, distribuire şi furnizare a energiei termice în sistem centralizat, până la finalizarea procedurii de predare-primire a acestor instalaţii către Thermonet Suceava.


Noul operator este câştigător al negocierilor privind atribuirea în concesiune a serviciului de transport, distribuire şi furnizare a energiei termice în sistem centralizat. La masa negocierilor au făcut oferte 3 firme, iar până la finalizarea acestora serviciul a fost prestat de falita Termica. Thermonet are sediul pe strada „Energeticianului”, din Lunca Sucevei, la care acţionari sunt Adrem Invest Bucureşti şi Elsaco Botoşani, s-a detaşat la criteriile privind aspectele tehnice, conducând în clasament, cu un total de 312,68 de puncte, faţă de Transagent, care a acumulat doar 283,10 puncte. Alţi bani se duc pe apa sâmbetei, după ce anterior aleşii locali au aprobat un proiect de hotărâre privind închirierea de la Termica, de către municipalitate, a instalaţiilor necesare Thermonet, pentru buna prestare a serviciului.