15 decembrie 2015

Primăria Suceava continuă să pompeze bani în Bazar
·         O sumă de 150.000 de lei  este solicitată de Administraţia Pieţelor pentru repararea gardului din plăci de beton şi reţelei de hidranţi din exterior,  pentru plata serviciilor de pază şi protecţie la incendii, finanţarea proiectelor pentru evacuarea apelor uzate, cât şi în vederea achitării contravalorii măsurătorilor topografice necesare delimitării proprietăţii.  
Primăria municipiului Suceava îndreaptă noi fonduri înspre Complexul comercial „Bazar”. Cel puţin aşa rezultă din proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului local, care va fi supus aprobării deliberativului, în şedinţa ordinară a lunii decembrie. Conform proiectului amintit, o sumă de 150.000 de lei este cerută de Direcţia Administraţia Pieţelor prin nota de fundamentare nr. 3.292 din 10 decembrie. Dacă aleşii locali vor aproba cererea în cauză, în primul rând banii urmează a avea destinaţia „reparaţiilor curente”. Astfel, 60.000 lei sunt necesari pentru repararea gardului din plăci din beton armat care împrejmuieşte Complexului comercial din Lunca Sucevei, precum şi a reţelei de hidranţi din exteriorul Bazarului. În condiţiile în care rectificarea bugetului local va fi aprobată, diferenţa de 90.000 de lei va lua calea plăţii serviciilor de pază şi protecţie contra incendiilor, servicii realizate de firme specializate în activităţi de acest gen. În cadrul acestei din urmă sume intră inclusiv finanţarea proiectelor pentru evacuarea apelor uzate, cât şi contravaloarea măsurătorilor topografice efectuate în vederea delimitării proprietăţii care aparţine domeniului public.            

Reamintim că  şeful administraţiei locale, Ion Lungu, declara  că Primăria ar putea angaja 10 pompieri şi înfiinţa un serviciu permanent de specialitate al administraţiei locale, care va avea atribuţii pe linia protecţiei împotriva incendiilor. Ion Lungu preciza că în cazul în care această iniţiativă nu se va concretiza, se va apela la o firmă specializată, care va sigura personalul necesar în baza unui contract de prestări de servicii. De reliefat este şi faptul că aleşii municipali suceveni au votat disponibilizarea unei sume de circa 100.000 de lei, pentru amenajarea unui gard despărţitor în Complexul comercial, acesta având menirea de „limitare a activităţii bazarului public de cea a bazarului privat”. Tot Consiliul Local a aprobat şi scutirea tuturor comercianţilor de la plata chiriei datorate către bugetul local, în intervalul în care Bazarul nu a fost accesibil cumpărătorilor. Astfel, doar în două săptămâni de inactivitate a centrului comercial de pe malul Sucevei, vistieria municipală a fost păgubită de 150.000 de lei. Indicatorii tehnico-economici ai investiţiei de modernizare a Bazarului au fost aprobaţi, în Consiliul Local, în august 2006,  la valoarea de 11 milioane de lei, lucrările fiind  planificate a se desfăşura pe durata a 4 ani.  În spaţiul comercial de malul Sucevei a fost prevăzută a se amenaja o hală pe structură metalică, alei betonate, o parcare de 240 de locuri, 4 grupuri sanitare, canalizare pluvială, sedii pentru lucrătorii administraţiei, cât şi pentru cei ai Poliţiei. De asemenea, prinsă la finanţare era şi amenajarea noului gard împrejmuitor.