10 decembrie 2015

Dumitru Corjuc, primarul condamnat din Ipoţeşti îşi pierde scaunul 
·        Pe durata „vacanţei”, atribuţiile funcţiei de primar vor fi exercitate de drept de viceprimarul comunei.
·         Dumitru Corjuc a fost găsit în conflict de interese, pentru că şi-a angajat nora la Primăria pe care o conducea.
Constantin Harasim, prefectul judeţului Suceava a emis ordinul privind constatarea încetării de drept, înainte de termen, a mandatului primarului comunei Ipoteşti, Dumitru Corjuc. Conform lui Harasim măsura este urmare a condamnării definitive, a lui Dumitru Corjuc, la o pedeapsă privativă de libertate, a cărei executare a fost suspendată condiţionat în baza art. 81 din Codul de procedură penală din 1869.
Constantin Harasim face cunoscut că, ordinul de încetare a mandatului a fost dat având în vedere sentinţa penală nr. 128 din 03.04.2015, pronunţată de Judecătoria Suceava, în soluţionarea Dosarului nr. 6733/314/2014, sentinţă rămasă definitivă prin respingerea apelurilor formulate în cauză, şi prin care s-a dispus condamnarea inculpatului Dumitru Corjuc, primar al comunei Ipoteşti, la o pedeapsă de 4 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, cât şi potrivit referatelor întocmite de secretarul comunei Ipoteşti.  “În baza celor menţionate, se impune emiterea unui ordin pentru constatarea încetării de drept, înainte de termen, a mandatului de primar al comunei Ipoteşti”, transmite Constantin Harasim, prefectul judeţului Suceava.  Pe durata vacanţei funcţiei de primar al comunei Ipoteşti, din judeţul Suceava, atribuţiile conferite prin lege vor fi exercitate de drept de către viceprimarul comunei. Dumitru Corjuc a fost găsit în conflict de interese, pentru că şi-a angajat nora la Primăria pe care o conducea.