14 decembrie 2015

Camera de Conturi a constatat nereguli în cheltuirea banilor pentru repararea străzilor din Suceava 
·        Abaterile sunt în valoare de 24.168 de lei, dintr-un total de peste 11,29 de milioane de lei, plăţi făcute în 2014, aceasta reprezentând o eroare de 0,2% din total.
Camera de Conturi, în urma controalelor de specialitate făcute în 2015, la Primăria municipiului Suceava, asupra corectitudinii modului de executare a bugetului local a constatat alocarea eronată a banilor pentru repararea şi întreţinerea infrastructurii rutiere. Astfel, ultimul raport al instituţiei amintite, efectuat în cursul acestuia an, a evidenţiat abateri în sumă de 24.168 de lei, dintr-un total de 11.291.730 de lei, plăţi făcute în 2014, acestea reprezentând o eroare de 0,2% din valoarea administrată.  „Abaterea constatată de  specialiştii externi a fost remediată în timpul controlului. În primele 6 luni ale anului 2016, activitatea serviciului va fi din nou auditată  de către structura teritorială a Curţii de Conturi, în cadrul auditului anul pe care îl desfăşoară anual”, se arată într-o informare a Serviciului „Administrare străzi şi sistematizare rutieră”, semnat de directorul general Florin Cerlincă, care iterează că  auditul extern al Camerei de Conturi Suceava asupra categoriei de operaţiuni „Cheltuieli cu bunuri şi servicii. Capitolul străzi”, este exercitat anual.
O verificarea activităţii Serviciului „Administrare străzi şi sistematizare rutieră” ar urma să facă şi obiectul unei comisii speciale de analiză, ale cărei atribuţii şi componenţă vor fi aprobate de Consiliul Local. În acest sens, un proiect de hotărâre ava ajunge pe masa aleşilor municipali suceveni, în şedinţa ordinară din această lună. Comisia va putea verifica modul de realizare şi recepţionare a lucrărilor la străzi, precum şi corectitudinea acordării avizelor prin care se certifică aducerea la starea iniţială a infrastructurii rutiere afectate  de intervenţii.
Pe de altă parte, Comisia amintită va fi abilitată să verifice activitatea generală a Serviciului „Administrare străzi şi sistematizare rutieră”, a eficienţei manageriale şi a procedurilor de lucru şi, de asemenea, să analizeze modul de respectare a prevederilor specifice din actele normative care reglementează serviciul cu pricina.