14 decembrie 2015

Numărul sucevenilor care folosesc transportul în comun a crescut cu peste 6 la sută  
·        Aceasta în condiţiile în care se constatată un deficit de autobuze, minibuze şi microbuze la societatea de transport public local TPL.
·        Mijloacelor operatorilor locali de transport în comun au fost implicate în 9 accidente de circulaţie produse din vina personalului angajat în acest serviciu.          
În ultimul an, locuitorii municipiului Suceava au făcut 8 reclamaţii la adresa calităţii transportului în comun de călători din reşedinţa de judeţ.  Aşa se arată în raportul anual de analiză şi evaluare a gradului de respectare a criteriilor de performanţă privind efectuarea transportului public local de persoane în intervalul 1 octombrie 204-30 septembrie 2015, material în care se precizează că toate reclamaţiile justificate au fost rezolvate, iar persoanele nemulţumite au primit răspunsuri în termenele legale. „În condiţiile în care, în cursul unui an, se înregistrează, în total, mai multe abateri imputabile transportatorilor decât numărul de autovehicule necesare pentru respectarea programului de circulaţie, transportatorii pot fi convocaţi la audieri, caz în care au obligaţia de a prezenta un plan de măsuri pentru redresarea situaţiei. De asemenea, Comisia poate solicita acest plan şi în cazul în care se constată deprecierea calităţii executării serviciului faţă de trimestrul anterior, din cauze imputabile transportatorului”, se arată în raportul anual de analiză.
Conform sursei citate, în anul monitorizat s-a constatat o  creştere de la 0,87 la 0,88 a raportului dintre numărul total de mijloace de transport utilizate zilnic şi necesarul de maşini pentru realizarea programului, indicatorul netrebuind să coboare sub 0,80. Aceasta în condiţiile în care se constatată un deficit de autobuze, minibuze şi microbuze la societatea de transport public local TPL. Chiar şi aşa, de remarcat este faptul că, în perioada la care face referire, numărul călătorilor transportaţi a crescut cu 790.620 de persoane, respectiv cu 6,33%. Cei mai mulţi suceveni, adică 12.522.701, au folosit autobuzele, minibuzele şi microbuzele societăţii publice de transport public local TPL, diferenţa până 13.280.799 apelând la serviciile firmelor particulare de transport în regim maxi-taxi. În cele 4 trimestre supuse analizei, mijloacele operatorilor locali de transport de călători în comun au fost implicate în 9 accidente de circulaţie produse din vina personalului angajat în acest serviciu, iar conform raportului compartimentului specializat al Primăriei municipiului Suceava, numărul de accidente se încadrează în limitele prevăzute în regulament.          Transportul public de călători din municipiul Suceava este asigurat cu autobuze, minibuze, microbuze ale societăţilor comerciale TPL, Trans DMV Europa, Euro Tip, Sory&Nel şi Family.