24 noiembrie 2014

Un milion de euro, datorii record ale sucevenilor la apă rece
·        "Este un semnal de alarmă destul de corect tras de către ACET", a evidențiat șeful municipalității sucevene, Ion Lungu.         
Datoriile locuitorilor municipiului Suceava către societațea de  servicii de alimentare cu apă, canalizare și tratare-epurare ACET Suceava cresc pe lună care trece, semnalează directorul comercial al operatorul, Bogdan Cristache.         
Astfel, relevă responsabilul ACET, dacă la nivelul lunii ianuarie 2014, debitele asociațiilor de proprietari se ridicau la 3,9 milioane de lei, în momentul de față  obligațiile restante sunt de 4,6 milioane de lei, constându-se o creștere cu 700.000 de lei.
"În lunile mai și iunie, noi am avut o campanie de debranșări de la serviciile noastre, în urma acesteia reușind să încheiem eșalonări la plată  cu 17 asociații. Marea majoritate a acestor asociații a reușit să-și să se încadreze, mai greu sau mai puțin greu, în termenele de plată",  a reliefat Cristache. 
Directorul comercial al ACET a menționat, cu titlul pozitiv, că Asociația nr. 33 și Asociația nr. 41, cele care s-au remarcat în reducerea restanțelor. Însă, alte două grupări ale proprietarilor, respectiv Asociația nr. 5 și  Asociația nr. 34, "nu reușesc sub nici formă să-și scadă debitul restant", a explicat directorul comercial al firmei de utilități comunale ACET Suceava.           
Șeful administrației sucevene, primarul Ion Lungu, crede că ceea ce se întâmplă este un semnal de alarmă, făcând apel la șefii de asociații să nu facă plăți preferențiale către societatea de termoficare în insolvență Termica.       

"Este un semnal de alarmă destul de corect tras de către ACET. Există forte multe situații în care aceste  debite au crescut de o perioadă la alta. Eu nu am văzut niciodată, de când sunt primar, datorii de peste 1 milion de euro către ACET. Cred că este o sumă record", a evidențiat șeful municipalității sucevene, Ion Lungu. Serviciul de alimentare cu apă, de canalizare şi epurare a apelor uzate este concesionat de către municipiul Suceava, în calitate de concendent, societăţii comerciale ACET Suceava, în calitate de concesionar, în baza Hotărârii Consiliului Local nr. 33 din 25 februarie 2010, în acest sens fiind încheiat contractul cu nr. 5.013/17/13.04.2010. ACET îşi finanţează activitatea curentă în totalitate prin tarifele percepute şi achitate de către consumatori, respectiv de către utilizării serviciilor prestate de către operatorul regional de servicii de alimentare, de canalizare şi de tratare-epurare.