19 noiembrie 2014

Pregătiri intense pentru Ziua Naţională şi Sărbătorile de iarnă
·        "Conform tradiţiei, pe data de 1 Decembrie, vor fi aprinse instalaţiile din cei 3 brazi de Crăciun, precum şi iluminatul ornamental din oraş", a precizat edilul-şef Ion Lungu.
Trei pomi de iarnă vor  fi împodobiţi anul acesta în municipiul Suceava, a  făcut cunoscut primarul reşedinţei de judeţ, Ion Lungu,  menţionând că brazii deja sunt plasaţi în centrul urbei în cartierul Burdujeni, precum şi la sediul administraţiei locale. "Primăria municipiului Suceava se pregăteşte să întâmpine cum se cuvine, Ziua Naţională şi Sărbătorile de iarnă. Conform tradiţiei, pe data de 1 Decembrie, vor fi aprinse instalaţiile din cei 3 brazi de Crăciun, precum şi iluminatul ornamental din oraş", a precizat edilul-şef Ion Lungu.  

Anul acesta, pentru crearea unei atmosfere cât mai adecvate evenimentelor de sfârşit an, din vistieria municipală este prevăzut a se disponibiliza un total de 200.000 de lei. Noile achiziţii vor fi destinate împodobirii, cu predilecţie, a zonei centrale, instalaţiile şi ornamentele disponibilizate urmând a lua calea cartierelor urbei  reşedinţă. Pe de altă parte Primăria municipiului Suceava va cheltui, de la bugetul local, în vederea marcării zilelor făuririi României Mari, respectiv a celei de 28 noiembrie şi 1 decembrie, suma de 35.000 de mii de lei. Astfel, 15.000 de lei vor fi orientate înspre plata serviciilor artistice care vor fi prestate de "Buciumaşii" din Cîmpulung Moldovenesc, Ansamblul folcloric "Cetina" din Vama, Corala "Academica" din Cîmpulung Moldovenesc, precum şi a concertului extraordinar al Sofiei Vicoveanca. O sumă de 20.000 de lei va fi cheltuită cu asigurarea produselor care vor fi oferite gratuit participanţilor la evenimentul organizat pe data de 1 Decembrie, pe esplanada Casei Culturii din reşedinţa de judeţ.