13 noiembrie 2014

Consilierii ACL vor să naţionalizeze sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului
·        Aceştia îi cer primarului Ion Lungu să facă demersuri pentru înfiinţarea unei grădiniţe în imobilul din Obcini care găzduieşte APM.
·        Lungu consideră că proiectul este abuziv, neexistând "baza legală pentru naţionalizări în municipiul Suceava".   
Astăzi, la iniţiativa consilierilor municipali ai Alianţei Creştin Liberale(ACL), este programată o şedinţă extraordinară Consiliului Local Suceava. Un singur punct figurează pe ordinea de zi, respectiv proiectul de hotărâre prin care se cere împuternicirea primarului municipiului Suceava, Ion Lungu, care ar urma să facă demersurile necesare pentru înfiinţarea unei grădiniţe cu program prelungit, în cartierul Obcini, în clădirea în care îşi desfăşară activitatea Agenţia pentru Protecţia Mediului. Dacă prima parte a iniţiativei este una "corectă", cea de a doua reprezintă - în opinia şefului executivului, Ion Lungu -, "un abuz". "Nu cred că noi avem baza legală ca să facem naţionalizări în municipiul Suceava. Este cel mai abuziv proiect de  hotărâre pe 14 ani de când sunt consilier şi primar în Suceava", relevă şeful administrativului municipal. Lungu spune că aleşii ACL au cerut raportul de specialitate al executivului la proiectul de hotărâre pe data de 30 octombrie, iar acesta, potrivit Legii administraţiei publice, trebuie întocmit în termen de 30 de zile, respectiv până pe 30 noiembrie. Primarul a reliefat că raportul cu pricina încă nu este gata, subliniind, însă, că dezbaterile pe marginea proiectului de hotărâre pot fi ţinute şi în lipsa acestuia. "Voi face acest raport de specialitate, dar, evident, va fi un raport negativ", a precizat edilul-şef. 
·        În februarie 2009, Primăria a inaugurat o nouă grădiniţă în cartierul Obcini, pe strada "Slătioarei".
Ion Lungu arată că pe lista de priorităţi a Primăriei figurează şi înfiinţarea unei grădiniţe cu program prelungit în cartierul Obcini, inclusiv cu fonduri europene. O altă variantă este amenajarea viitoarei grădiniţe pe structura imobilelor aparţinând fostei Pieţei private din cvartalul amintit, administrată de firma Ichim Serv. "Mai avem, de asemenea, o posibilitate, în 2015 expirând contractul de asociere între Primărie şi Ichim Serv. Încă mai putem să cădem de acord cu proprietarul de acolo, astfel încât să înfiinţată o grădiniţă în zonă", a explicat Ion Lungu, primarul reşedinţei de judeţ.
Pentru perfectarea tranzacţiei, reprezentanţii firmei Ichim Serv au cerut 367.000 de euro, în urma studiului de evaluare al firmei specializate cu care are contract Primăria, municipalitatea a propus 352.800 de euro.  Reamintim că Piaţa agroalimentară de cartier din Obcini a fost închisă după ce s-a constat că aceasta nu-şi auto-finanţează activitatea, locuitorii cartierului preferând să meargă la cumpărături în supermarketurile deschise în apropiere sau în Piaţa agroalimentară din „George Enescu”.

De asemenea, precizăm că, în februarie 2009, Primăria a inaugurat o nouă grădiniţă în cartierul Obcini, pe strada "Slătioarei".  Investiţia s-a ridicat la 1,62 milioane lei(16,2 miliarde lei vechi), 920 de mii de lei(9,2 miliarde lei vechi) fiind contribuie locală, iar diferenţa reprezentând fonduri alocate de Guvern.