02 noiembrie 2014

Alegătorii din cartierul Obcini, derutaţi de schimbarea amplasării secţiilor de votare 
·        Secţiile de votare nr. 37, nr. 38, nr. 39 şi nr. 40 nu au mai funcţionat în acelaşi săli de clasă, ca şi la scrutinele anterioare, lucru care a provocat încurcături.
La Şcoala gimnazială "Ion Creangă" din cartierul Obcini, sucevenii arondaţi nu au dat năvală în secţiile de votare. Atmosfera nu s-a deosebit de alegerile europarlamentare din vara aceasta, dar nici de cele locale din iunie 2013. La primele ore ale dimineţii, un număr mic de obcineni s-au prezentat pentru a-şi exprima opţiunile în ceea ce priveşte viitorul preşedinte le României, preponderent aceştia fiind din rândul vârstnicilor. Profitând de zilele libere de sfârşit de săptămână, cei tineri au preferat să doarmă până mai târziu, lăsând  îndatoririle civice pentru după amiază. Alţi locuitori ai cartierului - şi nu chiar puţini la număr -, din categoria celor mai evlavioşi, au participat, mai întâi, la slujba ţinută la una din cele  3 biserici ale locului.  Una peste alta, locuitorii cartierului nu au stat la coadă ca să aplice ştampila pe candidatul preferat, însă un incovenient tot s-a înregistrat.

Votanţii au fost bulversaţi de faptul că secţiile de votare nr. 37, nr. 38, nr. 39 şi nr. 40 nu  au mai funcţionat în acelaşi săli de clasă ca şi la scrutinele anterioare. În ciuda faptului că  arondarea pe străzi era afişată la intrarea în imobil, mulţi dintre cei veniţi la urne nu au mai consultat noua distribuire, prezentându-se direct în încăperile cu care erau obişnuiţi. Îmbulzeală nu a fost însă mare, ţinând cont şi de afluxul redus al electorilor. De altfel, după sesizarea problemei, personalul de supraveghere s-a mobilizat şi i-a îndrumat pe obcineni direct la secţiile în care figurau înscrişi pe listele electorale.