24 noiembrie 2014

Executările silite întregesc bugetul statului cu peste 88 de milioane de lei
·        Inspectorii Administrației Județene a Finanțelor Publice Suceava au pus 183 sechestre pe bunuri mobile și imobile, valoarea acestora fiind de 38,5 de milioane de lei.
·        "Prin aceste măsuri, contribuabilii cu datorii restante, notificați pentru a fi executați silit, sunt împiedicați să sustragă bunuri care urmează să fie valorificate", reliefează raportul de activitate al AJFP.

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Suceava intensifică acțiunile de obligare la plată a contribuabililor rău-platnici, scopul urmărit fiind reducerea fraudei în faza de colectare forțată, prin prevenirea diminuării sau înstrăinarii patrimoniului acestora. Astfel, în perioada 1 ianuarie-1 octombrie 2014, în vederea recuperării creanțelor fiscale, lucrătorii AJFP au comunicat  4.9401 de somații pentru debite în valoare de  207,2 milioane de lei, efectiv încasându-se suma de  73,4 de milioane de lei. Pe de altă parte, s-au înființat 23.210 de popriri pe disponibilitățile din conturile bancare, vizate fiind debite în sumă de 111,3 de milioane de  lei, iar recuperările însumând 44,1 de milioane de lei.  În intervalul la care facem referire, inspectorii fiscali au procedat la înființarea a 2.913 de popriri la terți, pentru creanțe în valoare de 74,9 de milioane de lei, din total recuperându-se 819.611 de lei. Lucrătorii specializați ai AJFP au pus 111 sechestre pe bunuri mobile și altele 72 pe bunuri imobile, în valoare de 38,5 de milioane de lei. Valorificate a fost bunurile din 34 de cazuri în care s-a impus  sechestrul, stinse fiind creanțe fiscale de 8,1 milioane de lei. În primele 3 trimestre ale anului, Administrația Judeațenă a Finanțelor Publice a organizat 19 licitații pentru bunuri mobile și imobile sechestrate, valorificându-se bunuri mobile și imobile în sumă de 162.392 de lei. Conform sursei citate, după 9 luni trecute din anul 2014, prin aplicarea măsurilor de executare silită la bugetul statului s-au încasat 88,7 milioane de lei. "Prin aceste măsuri, contribuabilii cu datorii restante, notificați pentru a fi executați silit, sunt împiedicați să sustragă bunuri care urmează să fie valorificate", reliefează raportul de activitate al Administrației Județene a Finanțelor Publice Suceava.