26 noiembrie 2014

Agajatorii suceveni anunță concedierea colectivă a 370 de salariați
·        Concedierile notificate la AJOFM până în prezent vizează circa de muncitori din construcții.
Sezonul concedierilor colective vine, în județul Suceava, cu punerea "pe liber" a aproape 400 de lucrători, face cunoscut Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava.  
Potrivit directorului executiv Mirela Adomnicăi, disponibilizările de personal anunțate pentru perioada noiembrie-decembrie 2014 vor  afecta 370 persoane. "Reducerea activităţilor economice din domeniile cu specific sezonier marchează, în fiecare an, începutul perioadei de manifestare a şomajului ciclic", declară șefa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă.  
Pe domenii de activitate, concedierile notificate la AJOFM până în prezent vizează pe 298 de muncitori din construcții,  57  de lucrători din sectorul colectării și tratării deșeurilor și 15 persoane care au lucrat la tăbăcirea și finisarea pieilor. 
"În marea lor majoritate sunt disponibilizari în domeniul construcțiilor, urmare a sistării lucrărilor pe motiv de vreme nefavorabilă",  precizează directorul executiv al ăAJOFM, menționând că lucratorii disponibilizati sunt îreangajatț în primaăaraă, odată cu relansarea contractelor.

Mirela Adomnicăi susține că, în comparație cu anul trecut, numărul de persoane  concediate este apropiat ca valoare și că rata şomajului va fi una normală pentru sezonul rece. De menționat este faptul că, în aceeași perioadă anului 2012, din sectoarele de activitate cu specific sezonier au fost "lăsate la vatră" peste 550 de persoane.