10 noiembrie 2014


Topul firmelor private sucevene, "cel mai important eveniment al întreprinzătorilor din judeţul Suceava"
·        "Dincolo de criza economică şi de austeritate, se confirmă, încă odată, că sunteţi o forţă a economiei judeţului Suceava", le-a spus  Liliana Agheorghicesei, antreprenorilor premiaţi.
Federația Patronală a Întreprinderilor Mici și Mijlocii din județul Suceava a organizat, vieri, Topul firmelor private sucevene, manifestare aflată la cea de a XIX-a ediţie. Evenimentul s-a desfășurat sub egida aniversării a 20 de ani de existență și activitate patronală a organizațiilor IMM sucevene, cât și a 210 ani de la înființarea primelor uniuni patronale ale breslelor din Bucovina. La eveniment au fost invitate peste 300 firme din județul Suceava, alături de oficiali din Guvernul României, conducerea Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), responsabili ai autorităților publice locale, instituțiilor publice, instituțiilor bancare, ai altor organizații și organisme, precum şi colaboratori și parteneri ai Federației Patronale IMM din județul Suceava. În deschiderea manifestării, "cel mai important eveniment al întreprinzătorilor din judeţul Suceava", Liliana Agheorghicesei, preşedintele Federaţiei Patronale a IMM Suceava, a arătat că premiată este, cu acest prilej, "performanţa şi capacitatea de a genera valoare".   "Dincolo de criza economică şi de austeritate, se confirmă, încă odată, că sunteţi o forţă a economiei judeţului Suceava", le-a spus  Liliana Agheorghicesei, antreprenorilor participanţi. Preşedintele de onoare, Mihai Deliu, membru fondator al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din România, precum şi primul preşedinte al structurii omoloage judeţene sucevene,  a reliefat că cei 20 de ani de existenţă ai celei dintâi asociaţii patronale din judeţul Suceava, constituită la 30 septembrie 1994, este marcată de 4 generaţii: cea tânără, cea a prezentului şi cea a viitorului. "Dacă eu sunt trecutul, un exemplu al generaţiei tinere îl reprezintă Patronatul Tinerilor Întreprinzători, care urmează să înfăptuiască viitorul", a precizat Mihai Deliu, care fost felicitat de colegi pentru întreaga activitate, cât şi cu prilejul aniversării onomasticii. Din partea organizatorilor au mai transmis mesaje Rareş Hrestic, preşedintele Patronatului IMM şi Alina Calistru ,preşedintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători.   
·        Succesul IMM este succesul întregii Românii.
Florin Jianu, ministru delegat pentru IMM, Mediul de Afaceri şi Turism, le-a spus sucevenilor prezenţi la sărbătoarea IMM că se simte onorat să fie alături de mediul de afaceri judeţean, care este "atât de numeros şi are o activitate atât de intensă". "Succesul dumneavoastră este succesul întregii Românii, succesul sănătăţii, al educaţiei sau al apărării. Să inovaţi, să continuaţi să fiţi întreprinzători de top!", i-a îndemnat Florin Jianu pe antreprenorii din judeţul Suceava. Cătălin Nechifor, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, a adresat felicitări oamenilor de afaceri, accentuând pe rezultatele acestora. "Aţi demonstrat că aveţi forţă, demonstraţi că aveţi capacitate de asociere. Acesta este meritul dumneavoastră şi al echipei care , în acest moment, conduce destinele asociaţiei", a iterat şeful administraţiei judeţene sucevene.                
Prefectul de Suceava, Florin Sinescu a observat că înfiinţarea şi funcţionarea asociaţiei patronale sucevene a răspuns nevoilor de dezvoltare a IMM din zonă. "IMM reprezintă motorul oricărei economii, iar contribuţia acestora la produsul intern brut este consistentă.  Sunt convins că din 1994 şi până în prezent v-aţi dezvoltat afacerile şi, tocmai din acest motiv, vă felicit", s-a exprimat Florin Sinescu, reprezentantul Guvernului în teritoriu.       
Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a accentuat că IMM sunt motoarele de bază ale economiei româneşti, iar acest lucru se resimte şi pe plan local. "Din totalul taxelor şi impozitelor încasate în municipiul Suceava, o pondere importantă o deţine IMM. Pe deasupra, acestea sunt plătite şi la timp, în comparaţie cu societăţile mari, care au probleme şi se află chiar în insolvenţă", i-a gratificat edilul-şef Lungu pe oamenii de afaceri, mulţumindu-le şi în numele comunităţii. Senatorul PSD, Ovidiu Donţu, le-a vorbit vârfurilor oamenilor de afaceri despre problemele preluate prin intermediul Federației Patronale a IMM  şi a căror rezolvare a căutat-o şi, în bună parte, reuşit-o în Capitală. "La mulţi ani şi afaceri profitabile", le-a urat Ovidiu Donţu patronilor suceveni.    

La finele luărilor de cuvânt, firmele mici şi mijlocii care au obţinut performanţe remarcabile în cursul anului 2014 au fost răsplătite cu plachete şi diplome, după care s-a tăiat tortul aniversar, iar participanţii au ciocnit câte o cupă de şampanie.