03 noiembrie 2014

Asiguraţii suceveni refuză unele staţiuni de odihnă şi tratament
·        Casa Judeţeană de Pensii Suceava nu a distribuit în totalitate biletele de odihnă şi tratament, "întrucât solicitanţii au refuzat acordarea biletelor de tratament în alte staţiuni decât cele pe care le-au menţionat în cerere".  
·        Locurile de tratament balnear se asigură în unităţile de tratament din proprietatea Casei Naţionale de Pensii şi, în completare, prin contracte încheiate potrivit legii, cu alte unităţi de profil.
Până la data de 30 de septembrie 2014, Casei Judeţene de Pensii Suceava i-au fost repartizate 846  bilete de tratament în fostele unităţi de tratament balnear, informează directorul executiv Camelia Chitul. Potrivit înaltului responsabil al CJP, în primele trei trimestre ale anului valorificate au fost 819 de bilete, gradul de realizare ajungând la 96,8%. De asemenea, judeţul Suceava primit 2.906 de bilete de tratament în alte staţiuni decât cele amintite, solicitate fiind 2.825 de bilete, cu un procent de realizare de 97,21%. "Stadiul de realizare al acestui obiectiv nu este de 100%, întrucât solicitanţii au refuzat acordarea biletelor de tratament în alte staţiuni decât cele pe care le-au menţionat în cerere", declară Camelia Chitul, şefa Casei Judeţene de Pensii Suceava. Conform legii, solicitanţii trebuie să depună cererile cu cel mult 40 de zile înainte de demararea unei serii. La ridicarea biletelor de tratament este obligatoriu să se prezinte titularul biletului, sau în cazuri excepţionale, o altă persoană, desemnată de către acesta, pe baza unei procure autentificate, din care să rezulte că mandatarul este împuternicit să ia respectivul tichet. Locurile de tratament balnear se asigură în unităţile de tratament din proprietatea Casei Naţionale de Pensii şi, în completare, prin contracte încheiate potrivit legii, cu alte unităţi de profil. Cele mai cunoscute sunt staţiunile „1 Mai”, Amara, Buziaş, Covasna, Geoagiu, Moneasa, Nicolina, Olăneşti, Sărata Monteoru, Pucioasa,  Bălţăteşti, Vatra Dornei, Felix, Eforie Nord, Mangalia, Tîrgu Ocna, Sîngeorz, Slănic Moldova, Sovata, Ocna Şugatar, Herculane, Lacul Sărat, Olăneşti şi Govora. Listele cu repartiţia biletelor de tratament se afişează atât la sediul instituţiei, cât şi pe pagina de web a acesteia. „Persoanele care sunt beneficiare ale unui bilet de tratament trebuie să se prezinte la sediul instituţiei noastre cu biletul de trimitere-formular în regim special de la medic, în dublu exemplar, buletinul de identitate şi cuponul de pensie”, face cunoscut directorul executiv al CJP, Camelia Chtiul. Persoanele care au parte de gratuitate, precum cele cu handicap, veteranii de război, persecutaţii politic sau refugiaţii, vor aduce şi documentele doveditoare ale calităţilor amintite.