05 noiembrie 2014

Primăria Suceava se pregăteşte să tragă cortina hibernală peste lucrările din proiectul european de apă şi canalizare
·        "Sper ca în această perioadă, în care se anunţă temperaturi bune, până pe data de 14 noiembrie, să finalizăm acolo unde avem de turnat asfalt sau beton", a declarat primarul Ion Lungu.
Primăria municipiului Suceava intenţionează să sisteze lucrările din cadrului proiectului european de extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi a reţelelor de canalizare. Aşa a lăsat de înţeles ieri, şeful administraţiei locale, Ion Lungu, cu prilejul întâlnirii săptămânale de analiză a stadiului intervenţiilor, menţionând că, în condiţiile în care temperaturile negative se stabilizează, execuţia nu mai poate fi una de calitate. Edilul-şef le-a cerut oficialilor firmei constructoare să profite de zilele calde din această perioadă, pentru a face ultimele asfaltări şi betonări. Din totalul de 30 de străzi pe care s-au executat lucrări la infrastructura subterană de utilităţi, pe 13 încă se intervine din plin, acestea urmând, de asemenea, a fi terminate până pe 14 noiembrie, când se va instala îngheţul.  "Sper ca în această perioadă, în care se anunţă temperaturi bune, până pe data de 14 noiembrie, să finalizăm acolo unde avem de turnat asfalt sau beton. Sigur şi celelalte străzi sunt importante, însă dacă vin temperaturi de sub zero grade Celsius nu se mai poate lucra", a declarat primul gospodar al oraşului. 

Şeful executivului judeţean a precizat faptul că, în sfârşit, a început asfaltarea străzii "Depoului" din cartierul Iţcani, "care poate constitui un studiu de caz: aşa se face, aşa nu trebuie să se facă". De asemenea, se toarnă asfalt pe alte două străzi importante, "despre care se tot vorbeşte de jumătate de an", respectiv "Petru Rareş" din zona Pieţei agroalimentare centrale, şi "Zamca" din cartierul cu acelaşi nume. Ion Lungu a pus accent şi pe strada închisă parţial, "Gheorghe Doja", de legătură între Burdujeni şi Iţcani, şi care - se speră -, va fi dată circulaţiei la sfârşit de săptămână. Până la încheierea proiectului cu finanţare nerambursabilă în cadrul Programului Operaţional Regional(POR), extinderea reţelelor de alimentare cu apă se va face pe 76 de străzi, respectiv pe circa 31,3 km. Reabilitările au în plan 25,4 de km de conducte de pe 67 străzi, din toate cartierele, mai puţin centrul oraşului. Reţelele de canalizare de pe 70 de artere sunt în extindere cu 32,7 km, iar cele de pe alte 15 străzi, în lungime de 6 km, vor fi reabilitate. Perioada de aplicare a POS Mediu a fost stabilită pentru anii 2010-2013, însă obiectivele acestuia au fost prelungite şi după expirarea intervalului.