28 noiembrie 2014

În Consiliul Local Suceava, discriminare la aprobarea balcoanelor de la parterul blocurilor  
·        Aleșii resping nemotivat unele cereri de concesionare a parcelelor pentru extinderea spațiului de locuit cu un balcon, crede consilierul independent Adrian Arămescu.
·        "Există suspiciuni că voturile se dau după anumite influențe, și nu este corect ",  a evidențiat Eugen Girigan(PSD).  
Votarea proiectelor de hotărâre pentru aprobarea extinderii balcoanelor sau a construirii unora noi la parterul blocurilor din municipiul Suceava a iscat dezbateri aprinse în ședința Consiliului Local. Alesul independent, Adrian Arămescu s-a arătat iritat în momentul în care - după ce și-au dat girul asupra unor cereri venite de la suceveni - colegii din deliberativ s-au împotrivit altora. Fostul ales PPDD și-a exprimat nemulțumirea că respectivele proiecte sunt respinse fără a se prezenta și motivele care stau la baza neaprobării. "Noi trebuie să servim cetățenii, însă ce să le spunem? Că nu vrem? De ce este avizul favorabil într-un caz și este negativ, în altul?", a întrebat Adrian Arămescu, subliniind că nimeni nu le explică oamenilor care a fost motivul respingerii cererilor și că trebuie stabilite criterii clare în acest sens.  

Consilierul local PSD Eugen Girigan consideră că legislativul a făcut discriminări la concesionarea fără licitație publică a parcelelor de teren pentru extinderea spațiului de locuit cu un balcon. Mai mult, acesta susține că există suspiciuni că, în comisiile deliberativului, avizele se acordă preferențial. "Ar trebui să fixăm niște principii, după care să aprobăm aceste concesiuni, astfel încât să nu mai face discriminări între cetățenii municipiului Suceava. este necesar să existe un regulament în baza căruia să avizăm aceste hotărâri, întrucât există suspiciuni că voturile se dau după anumite influențe, și nu este corect ",  a evidențiat Eugen Girigan. Consilierul local PNL, Daniel Prorociuc, a pus în vedere că Planul Urbanistic al  municipiului Suceava a expirat de mai mulți ani, documentația respectivă nefiind reactualizată nici până la această dată.  "Trebuie să facem PUG, să avem și  noi PUZ, PUD, ca să știm cum se vor face aceste balcoane, cum se vor extinde", a arătat alesul liberal, Daniel Prorociuc. Doinița Cocriș(PSD) a  reliefat că la aprobarea unor concesiuni de terenuri pentru balcoane s-a creat un precedent încă din legislaturile anterioare. "În același timp, trebuie să ne gândim că nu suntem pe moșia noastră, ci în slujba cetățenilor și, într-adevăr, trebuie să venim în ajutorul lor", a punctat Doinița Cocriș, ținând să adauge că spețele sunt multiple și că fiecare dintre ele ar putea fi analizate mai atent.