12 noiembrie 2014

Pentru neaducerea carosabilului la starea iniţială,
Constructorii de la reţele de apă şi cele de canalizare riscă să fie din nou amendaţi
·        "În cartierul Obcini s-a făcut o treabă în bătaie de joc. Îi vom amenda, pentru că nu mai merge cu vorba bună", arată primarul Sucevei, Ion Lungu.
·        În urmă cu exact 1 an, pentru deficienţe în acelaşi cartier, Primăria a amendat firma Pfeiffer cu 9.000 de lei.
Firma constructoare din cadrul proiectului de reabilitare a reţelelor de apă şi reţelelor de canalizare din municipiul Suceava riscă din nou sancţiuni contravenţionale. Ieri, cu prilejul şedinţei săptămânale de analizare a stadiului execuţiei, primarul Ion Lungu i-a atenţionat pe constructorii să procedeze la repararea carosabilului de pe străzile pe care au avut loc intervenţii la reţele de utilităţi, la unele dintre acestea respectivele intervenţii fiind de-a dreptul necorespunzătoare.            "Pe strada Duzilor, în cartierul Obcini s-a făcut o treabă în bătaie de joc. S-a turnat nişte beton pentru a pregăti turnarea asfaltului, însă, din păcate, nu s-a îngrădit aşa cum trebuie, nu s-au pus plăcuţe de atenţionare, iar maşinile mari au trecut peste acea lucrare. De aceea, le-am spus constructorilor că, în cazul în care nu vor remedia stricăciunile de acolo, dar şi de pe alte străzi, îi vom amenda, pentru că nu mai merge cu vorba bună", a avertizat, Ion Lunug, şeful administraţiei locale.
De precizat este faptul că, în noiembrie anul trecut, Primăria Suceava a amendat cu un total de 9.000 de lei firma germană Pfeiffer care lucrează la proiectul cu finanţare europeană în cadrul Programului Operaţional Sectorial-Mediu. Măsura a fost luată după ce, timp de o lună, constructorii promiseseră că aduc la starea iniţială carosabilul din cartierul Obcini, dar nu s-au ţinut de cuvânt.
Primul gospodar al reşedinţei de judeţ spune că, în continuare, aceştia vor fi ţinuţi din scurt, mai ales că, de săptămâna viitoare, meteorologii anunţă temperaturi în scădere şi precipitaţii sub formă de ploaie. Lungu susţine că trebuie luate măsuri, astfel încât circulaţia pe timp de iarnă să nu fie stânjenită.  "Mai este vreme bună şi în această săptămână, în ceea ce priveşte turnarea de asfalt şi beton. Sper ca această perioadă să fie exploatată la maxim, întrucât, potrivit prognozei meteo, de săptămâna viitoare scad temperaturile, plouă, şi nu vor mai fi condiţii prielnice",  a explicat primarul Ion Lungu.