24 noiembrie 2014

Avalanșă de cereri de modificare a pensiilor
·        "Cererile nesoluţionate, vizează dosare pentru care s-au solicitat diverse înscrisuri, necesare soluţionării", se reliefează în informarea Casei Județene de Pensii.
Una dintre preocupările importante ale lucrătorilor specializați ai Casei Județene de Pensii Suceava o reprezintă soluţionarea în termen a cererilor de stabilire şi modificare a pensiilor. Conducerea instituției informează că  doar în primele  9 luni ale anului 2014, în acest sens s-a depus o activitate laborioasă, peste 8.500 de cereri reclamând rezolvare. Chiar și în aceste condiții, așteptările solicitanților nu au fost satisfăcute în totalitatea, cea mai mare parte din vină revenind acestora din urmă. În consecință, în perioada 1 ianuarie-1 octombrie 2014, soluţionate au fost 8.493 cereri, din totalul de 8.568 primite, gradul de realizare fiind de 99,12%. "Cererile nesoluţionate, vizează dosare pentru care s-au solicitat diverse înscrisuri, necesare soluţionării", se reliefează în informarea Casei Județene de Pensii. Un alt capitol al activității instituției județene îl constituie, soluţionarea cererilor de acordare a indemnizaţiilor prevăzute de legi speciale, în primele 9 luni ale anului în curs fiind rezolvate 131 cereri, din tot atâtea depuse, cu un grad de satisfacere de 100%.


Nu în cele din urmă, "bătaie de cap" dau și analizarea și soluţionarea în termen a scrisorilor, sesizărilor și petiţiilor, solicitanţilor, toate referitor la neclarități legate de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale. Conform informării Casei Județene de Pensii, după primele trei trimestre ale lui 2014 obiectivul a fost finalizat în proporţie de 100%, fiind  soluţionate  2.423 petiţii, din totalul de  2.423  adresate instituţiei.