20 noiembrie 2014

La sala de sport a "Colegiului Ștefan cel Mare" sunt relansate lucrările începute în urmă cu 7 ani și abandonate din lipsă de fonduri
·        Execuția a demarat încă din anul 2007, cu alocări de la bugetul de stat, au ajuns la  stadiul de 19%,  iar ulterior au stagnat din cauza sistării finanţării guvernamentale.
·        "Vom da tot sprijinul din punct logistic, cât și  pe partea de finanțare, în așa fel încât, până la sfârșitul anului viitor, să finalizăm acest obiectiv important", a reliefat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.
Primăria municipiului Suceava a semnat contactul de finanțare a proiectului de extindere, modernizare și finalizare a sălii de sport de la Colegiul Național "Ștefan cel Mare", anunță primarul Ion Lungu, care a menționat că deja a dat ordinul de reîncepere a lucrărilor atribuite societății comerciale Civica Grup. Abandonate cu ani în urmă, acestea au fost executate în proporție de 19,3%, noul termen de încheiere a acestora fiind 31 decembrie, anul viitor. Valoarea investiției este de 6,7 milioane de lei, contribuția Primăriei Suceava fiind de peste 931.000 de lei.  Lungu spune că proiectul are mai multe obiective, respectiv construirea unei săli de sport, refuncționalizarea sălii de gimnastică și amenajarea unui teren de sport în aer liber.

”Noi facem tot ce putem din punctul de vedere al Primăriei. Deja am dat ordinul de începere a lucrărilor și sperăm ca firma constructoare să se apuce de treabă, să vedem ce poate să facă în această perioadă  rece. Vom da tot sprijinul din punct logistic, cât și  pe partea de finanțare, în așa fel încât, până la sfârșitul anului viitor să finalizăm acest obiectiv important", a reliefat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.  Reamintim că Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a anunţat, pe 11 martie 2014, relansarea apelului de proiecte  pentru Axa prioritară 3 – „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenţie 3.4 -„Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă”. În baza unui parteneriat între Primărie şi Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, cererea de finanţare pentru finanţarea proiectului în cauză a fost depusă pe 1 aprilie 2014 la Agenţia de Dezvoltare Nord-Est, instituţia aprobând-o în vederea parcurgerii etapei următoare, cea de verificare a proiectului contractul fiind semnat pe 11 noiembrie Lucrările la sala de sport a Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” au debutat încă din anul 2007, cu alocări de la bugetul de stat, iar până acum au stagnat din cauza sistării finanţării guvernamentale, prin Ministerul Educației. Până în prezent, către constructor a fost achitată suma de 1,49 de milioane de lei.