17 iulie 2014

Nordic skate park va fi deschis cu 2 luni de întârziere
·        Pistele de lângă Patinoarul artificial trebuiau inaugurate pe Ziua copilului, însă au intervenit două nerespectări de termene.      
·        După  darea în folosinţă a amenajărilor pentru skateri şi rolleri, poliţiştii locali vor sancţiona pe cei care nu se conformează interdicţiei de a folosi pietonalul din zona centrală.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu anunţă finalizarea lucrărilor de la parcul pentru rolleri şi skateri, deşi tot şeful administraţiei locale precizează că acesta nu va putea fi pus la dispoziţia amatorilor, întrucât „mai sunt unele probleme”, precum fragilitatea pistelor, urmare a betonului care mai are nevoie de timp pentru „maturare”. Astfel, după amânări succesive, deschiderea oficială a skate park-ului este programată pentru data de 30 iulie. „În sfârşit, au fost finalizate lucrările la skate park-ul de lângă Patinoar. Sigur, mai sunt nişte probleme de mică anvergură, dar lucrarea în sine este terminată. Vom face o inaugurare oficială pe data de 30 iulie 2014, şi nu mai repede, pentru că acolo există piste şi trambuline pentru biciclişti, cei cu skateboard sau cu role, iar acel beton trebuie să se matureze măcar încă două săptămâni”, a arătat Lungu. Primarul Sucevei le cere celor care sunt pasionaţi de acest sport să nu mai folosească esplanada din faţa Casei Culturii, care este zonă de promenadă. De altfel, edilul-şef a făcut cunoscut că după inaugurarea amenajărilor pentru skateri şi rolleri, poliţiştii locali vor sancţiona pe cei care nu se conformează interdicţiei. „Primăria s-a ţinut de cuvânt, dar sper ca de cuvânt să se ţină şi cei care practică acest sport, pentru că, pe lângă faptul că, în zona centrală, deranjează pe copiii cu bunici, se distruge şi granitul pus la suprafaţă. Acum au unde să meargă şi vom da în sarcină celor de la Poliţia Locală să interzică accesul în zonă, având în vedere că dăm în folosinţă această nouă lucrare”, a declarat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.  „Nordic skate park” se află în preajma Patinoarului artificial de pe strada „Universităţii”, contractul de finanţare, în valoare de 591.537 lei, fiind semnat cu societatea de construcţii Civica Grup Suceava. În prezent, skaterii şi rollerii folosesc esplanada Casei Culturii, unde deranjează pe sucevenii ieşiţi la plimbare şi, pe deasupra, distrug şi pavimentul. Conform proiectului iniţial, suprafaţa ocupată de viitoare amenajare este de 2.426 de metri pătraţi. Pista de rulare de beton armat are 1.156 de metri pătraţi, spaţiul verde-380 de metri pătraţi, iar suprafaţa ocupată de activităţi conexe este de 490 de metri pătraţi.