31 iulie 2014

Printr-un proiect cu fonduri europene,  
Stadion modern cu 15.000 de locuri
·        Un efort de 1-2 milioane de euro din partea Primăriei nu este mare lucru, dacă este să facem un stadion nou,  a accentuat şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu.
Primarul Ion Lungu a prezentat ieri, într-o conferinţă de presă, proiecţia viitorului Complex sportiv al municipiului Suceava, inclusiv a stadionului cu o capacitate de 15.000 de locuri, care vor fi amenajate pe o suprafaţă de 12 hectare, la intrarea în municipiul Suceava dinspre Fălticeni.  Lungu a declarat că deja mare parte a documentaţiei este finalizată, proiectul urmând a fi depus înspre finanţare în cadrul unui program cu fonduri europene.  „Sper ca, în cele din urmă, să găsim o finanţare din fonduri europene, să putem construi noul stadion cu o capacitate de 15.000 de locuri. Este prevăzută o suprafaţă generoasă, inclusiv cu parcări, cota maximă fiind 20 metri înălţime. Vrem să avem totul pregătit, până se clarifică situaţia fondurilor europene, respectiv axele, măsurile şi ghidul solicitantului. Ne trebuie un nou complex sportiv, o nou stadion, aceasta fiind cea mai potrivită soluţie, şi nu reabilitarea stadionului vechi”, a subliniat primarul Ion Lungu, adăugând că investiţiile sunt estimate la 15-18 milioane de euro. 

Primăria avea, încă din 2011, un proiect pentru un complex sportiv de mari dimensiuni, la intrarea în Suceava dinspre Fălticeni.  Pe lângă stadionul cu capacitate de 15.000 de locuri, acesta include o sală polivalentă cu 5000 de locuri, bazinul de olimpic de înot, parcuri, spaţii verzi, parcări, terenuri de sport în aer liber etc. „Un efort de 1-2 milioane de euro din partea Primăriei nu este mare lucru, dacă este să facem un stadion nou, a accentuat şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu, subliniind că noul obiectiv ar putea fi materializat până la finele prezentului său mandat, adică până jumătate lui 2016.  Actualul stadion  „Areni” se află într-o stare necorespunzătare,  sumele necesare reabilitării fiind la fel de mari ca şi în cazul ridicării de la zero a unui  alt obiectiv.