09 iulie 2014

Pentru reparaţii,  
Opriri temporare şi zonale de apă caldă, în august 
·        Termica nu ar avea de câştigat de pe urma sistării furnizării, întrucât, neprestând servicii, nu va încasa bani nici de la consumatorii casnici, nici de la Primărie.
Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a asigurat ieri, într-o conferinţă de presă, că sucevenii nu vor avea de suferit de pe urma lipsei apei calde la robinete pe durata întregii luni august, la fel ca şi în anii anteriori, când erau programate lucrări de revizie şi de reparaţii capitale în centrală, punctele termice, cât şi pe reţelele de transport şi distribuire a agentului termic. Edilul şef a arătat că noua centrală în cogenerare de înaltă eficienţă a Bioenergy este în măsură să furnizeze agentul termic fără întreruperi, iar în condiţiile încasării contravalorii acestuia firma are şi tot interesul să o facă. „Noi ca Primărie, eu ca primar, nu aven niciun interes să facem opriri totale în luna august. Am vorbi şi cu producătorul de energie termică, firma Bioenergy, care vrea să funcţioneze în această lună”, a declarat Lungu. Potrivit şefului municipalităţii, nici măcar Termica nu ar avea de câştigat de pe urma sistării furnizării apei calde, întrucât, în intervalul respectiv, neprestând servicii, nu va încasa bani nici de la consumatorii casnici, nici de la Primărie, în contul diferenţei de tarif la gigacalorie. „Dacă va fi oprită apa caldă în luna august, cu siguranţă cetăţenii nu vor mai plăti la Termica. Rog pe suceveni să menţină un ritm constant de plăţi şi în perioada de vară, astfel încât să putem pune baza încălzirii în iarna 2014-2015”, a precizat şeful administrativului local. Primarul precizează că o întrerupere temporară va avea loc în cartierul Obcini, unde lucrări de aferente unui punct termic au demarat încă de anii trecuţi şi nu au mai fost duse până la capăt. Intervenţii similare nu sunt excluse, pentru intervale scurte de timp, nici în alte zone ale oraşului.

Totodată, în conformitate cu intenţiile administratorilor societăţii în insolvenţă Termica, înlocuite ar urma să fie şi unele conducte din zona industrială cu altele noi şi mai economice. Ion Lungu crede că pregătită suficient, după desfăşurarea conductelor, „înţeparea” acestora din urmă în reţea nu ar trebui să dureze mai mult de 5 zile.