Ieri, la sediul Direcţiei pentru
Agricultură a judeţului Suceava au fost înmânate primele 7 atestate pentru
produse tradiţionale din judeţul Suceava. Fabricantul este Adelvero Prod Cîmpulung
Moldovenesc, a patronului Ioan Baciu, iar produsele sunt certificate în
conformitate cu noul act normativ, din 2013, privind atestarea produselor
tradiţionale. Acestea sunt înscrise în „Registrul naţional al produselor
tradiţionale”, fiind vorba despre „Chişca Baciu”, „Muşchiul haiducesc Baciu”, „Cârnaţii
boiereşti Baciu”, „Costiţa chiţuită Baciu”, „Jambonul ţărănesc Baciu”, „Toba
Baciu” şi „Muşchiul copt în jar”.
„Îl felicităm pe domul Baciu pentru perseverenţă şi dragostea cu care dumnealui a promovat produsele, acestea respectând toată metodologia, conform noului Ordin în domeniu. ”, a spus directorul executiv la Direcţiei pentru Agricultură, Vasile Schipor. De precizat este faptul că, eliberat de Direcţia Generală pentru Industrie Alimentară din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, atestatul nu exonerează operatorul economic de răspunderile ce îi revin, potrivit legii, în legătură cu fabricarea şi comercializarea produsului. De asemenea, atestatul îşi păstrează valabilitatea atât timp cât operatorul economic îşi îndeplineşte criteriile şi cerinţele în baza căruia documentul a fost eliberat. Din totalul de 126 de produse tradiţionale atestate în judeţul Suceava, 87 sunt din carne, iar 35 din lapte. În vederea reprezentării unitare a intereselor producătorilor, în judeţ s-a înfiinţat Asociaţia Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ţărăneşti din Bucovina “La Baciu”, cu sediul în comuna Fundu Moldovei, asociaţie care îşi propune să sprijine activitate membrilor săi, inclusiv pentru desfacerea produselor,
„Îl felicităm pe domul Baciu pentru perseverenţă şi dragostea cu care dumnealui a promovat produsele, acestea respectând toată metodologia, conform noului Ordin în domeniu. ”, a spus directorul executiv la Direcţiei pentru Agricultură, Vasile Schipor. De precizat este faptul că, eliberat de Direcţia Generală pentru Industrie Alimentară din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, atestatul nu exonerează operatorul economic de răspunderile ce îi revin, potrivit legii, în legătură cu fabricarea şi comercializarea produsului. De asemenea, atestatul îşi păstrează valabilitatea atât timp cât operatorul economic îşi îndeplineşte criteriile şi cerinţele în baza căruia documentul a fost eliberat. Din totalul de 126 de produse tradiţionale atestate în judeţul Suceava, 87 sunt din carne, iar 35 din lapte. În vederea reprezentării unitare a intereselor producătorilor, în judeţ s-a înfiinţat Asociaţia Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ţărăneşti din Bucovina “La Baciu”, cu sediul în comuna Fundu Moldovei, asociaţie care îşi propune să sprijine activitate membrilor săi, inclusiv pentru desfacerea produselor,