23 iulie 2014

Cu fonduri europene, ăn ata a a doua POS Mediu,
Alimentare cu  apă şi canalizare pe 32 de străzi nou-apărute în Suceava
·        În judeţ, valoarea investiţiei este de circa 197 de milioane de euro şi include 12 localităţi, adică Suceava, Salcea, Şcheia, Fălticeni, Cîmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Vicovu de Sus, Marginea, Siret, Suceviţa, Putna şi Dolhasca.
Primăria municipiului Suceava intenţionează să acceseze fonduri de coeziune în cadrul etapei a doua a Programului Operaţional Sectorial Mediu, bani care a lua calea introducerii reţelelor de alimentare cu apă şi reţelelor de canalizare pe 32 de artere din cartierele nou apărute, cât şi pe străzile din zonele rezidenţiale din preajma vechilor cvartale. „Voi avea o discuţie cu domnul director Ştefan Groza de la ACET, pe tema POS Mediu, etapa a doua. Avem un număr de 32 de străzi pe care vream să le prindem în această etapă, cele mai multe dintre acestea fiind unele noi”, a precizat primul gospodar al oraşului.   Astfel, 14 străzi care vor beneficia de utilităţi sunt din Burdujeni, 10 din proaspătul cartier „Europa”, 4 din Iţcani, 4 din Obcini şi 2 din zona „parcului fundătură centru”.             Primarul Lungu apreciază că investiţia se va ridica la 4-5 milioane de euro,  necesarul urmând a fi prins în master planul în curs de reactualizare al operatorului unic regional de servicii de alimentare cu apă, canalizare şi tratare-epurare ACET Suceava. „În statistica veche aveam grad de 96% de acces la utilităţi. Însă, oraşul se dezvoltă, acesta este un lucru bun, de aceea vrem să ducem apă şi canalizare şi acolo”, a declarat şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu.    

Precizăm că, în prezent, consultantul EPTISA pregăteşte revizuirea master planului pentru serviciile de apă şi apă uzată din judeţul Suceava, iar în baza listelor prioritare întocmite cu acest prilej, valoarea investiţiei va fi de circa 197.421.089 de euro. Faza a II-a  cuprinde 12 localităţi, adică Suceava, Salcea, Şcheia, Fălticeni, Cîmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Vicovu de Sus, Marginea, Siret, Suceviţa, Putna şi Dolhasca.