23 iulie 2014

Cerşetori cu handicap, provenind alte judeţe, „plantaţi” în intersecţiile municipiului Suceava   
·        Este vorba despre o reţea  de cerşetorie, figuri noi, cu braţe sau picioare amputate, care deranjează foarte mult şi agresează cetăţenii municipiului Suceava”, a explicat primarul Ion Lungu.
·        Poliţiştii Locali au depistat 12 persoane care provin, câte 3, din Botoşani şi Iaşi, două din Neamţ, una din Baia Sprie, altele 3 neavând acte de identitate.
Şedinţa Comitetului Local de Ordine Publică (CLOP) din cadrul Primăriei municipiului Suceava a abordat, în şedinţa ordinară semestrială, problema extinderii fenomenului cerşetoriei. Cu acest prilej, primarul Ion Lungu a sesizat că, de câteva zile, pe raza Sucevei şi-au făcut simţită prezenţa reţele de cerşetori care provin din alte judeţe. Şeful administraţiei locale a  remarcat că  respectivele persoane, regulă cu handicapuri fizice, sunt „plantate” în intersecţiile semaforizate din cartierele municipiului. „Avem în Suceava nişte reţele de cerşetori. Sigur, şi eu sunt un om evlavios, mai dau bani la un bătrân sau o femeie cu copil în braţe. Însă, aici este vorba despre cu totul altceva, despre reţele de cerşetori care acţionează în mod special la semafoare, fie că discutăm despre zona centrală, Areni, sau Burdujeni, la intersecţia Căii Unirii cu strada , a arătat ocupantul fotoliului din Areni, menţionând că reperate au fost „figuri noi”, pe care le-a văzut la lucru. Edilul-şef a cerut Poliţiei Locale să facă investigaţii pe această linie, rezultatele acestora din urmă relevând că este vorba despre 12 persoane care practică cerşetoria şi care provin, câte 3, din Botoşani şi Iaşi, două din Neamţ, una din Baia Sprie,  în timp ce altele 3 nu au putut fi identificate ca urmare a lipsei actului de identitate. Cerşetorii identificaţi, respectiv 6 dintre ei, au fost sancţionaţi cu câte 100 de lei fiecare, însă „nu se ştie cum amenzile vor fi încasate”. „Este o acţiune pe care vrem să o continuăm, pentru că este vorba despre o reţea  de cerşetorie, figuri noi, cu braţe sau picioare amputate, Doamne fereşte!, dar ca deranjează foarte mult şi agresează cetăţenii municipiului Suceava”, a explicat Ion Lungu. Pentru înlăturarea cerşetorilor, respectiv pentru a-i avertiza pe suceveni să nu mai susţină acest fenomen, în intersecţiile din municipiului vor fi amplasate panouri cu mesaje precum „Banii tăi nu-i ajută”, „Spune nu cerşetoriei”, „Nu încuraja cerşetoria” sau „Astăzi cerşetor, mâine agresor”.