04 iulie 2014

Urgenţele de la Spitalul Judeţean, rezolvate cu jumătate din personalul necesar
·        La peste 80.000 de prezentări în UPU, faţă de estimatul de 60.000 de cazuri pe an, necesarul este de 19 medici specialişti, în timp ce ocupate sunt doar 10,5 posturi.
·        „Sperăm că vom putea să scurtăm cât mai mult timpii de aşteptare din UPU şi să creştem capacitatea de reacţie acestui foarte important sector”, a explicat dr. Tiberiu Brădăţan, directorul medical al SJU Suceava

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava face eforturi să aducă noi oameni în cadrul instituţiei sanitare, „să întărească echipele, acolo unde acestea sunt deficitare”. De lipsă de personal suferă inclusiv Unitatea de Primire a Urgenţelor(UPU), directorul medical al Spitalului, dr. Tiberiu Brădăţan precizând că, în acest sens, la finele lunii  este organizat un concurs pentru ocuparea a două posturi de medici în specialitatea medicină de urgenţă.  „La sfârşitul acestei luni va avea loc concursul pentru ocupare a două posturi de medici în specialitatea de medicină de urgenţă. Acesta  este o a parte integrantă a efortului pe care îl facem pentru a atrage cât mai mulţi specialişti, pentru că putem avea un Spital foarte bine dotat  tehnic, însă fără resursă umană bine pregătită nu se poate obţine performanţă”, a reliefat medicul Tiberiu Brădăţan. Dr. Brădăţan arată că la peste 80.000 de prezentări în UPU, faţă de estimatul de 60.000 de cazuri pe an, necesarul este de 19 medici specialişti cu normă întreagă, în timp ce, în momentul de faţă, incluzând şi pe medicii care lucrează cu jumătate de normă, ocupate sunt doar 10,5 posturi. Directorul medical al SJU şi-a exprimat speranţa că la concurs se vor înscrie mai mulţi medici, astfel încât „baza de selecţie să fie cât mai mare”. Acesta întrucât au existat şi situaţii în care, pentru posturile scoase la „bătaie” nu s-a arătat interesat niciun candidat. Medicul Brădăţan crede că o cauză constă  în aceea că, odată cu absolvirea unei specialităţi, foarte mulţi tineri medici iau drumul Occidentului, unde vor lua salarii mai mari. „Prin venirea a doi noi colegi, la sfârşitul lunii, sperăm că vom putea să scurtăm cât mai mult timpii de aşteptare din Unitatea de Primire a Urgenţelor şi să creştem capacitatea de reacţie acestui foarte important sector din cadrul Spitalului nostru”, a  explicat dr. Tiberiu Brădăţan, directorul medical al Spitalului judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.