31 iulie 2014

Cu o întârziere de 2 luni,  
Nordic skate park, deschis oficial
·        Utilizatorii vor trebui să-şi asume respectarea celor 22 de instrucţiuni ale regulamentului privind accesul la piste, aceştia fiind obligaţi să poarte echipament adecvat de protecţie.
·        Vârsta minimă a utilizatorilor este de  6 ani, o patrulă a poliţiştilor locali urmând veghea la prevenirea comportamentului distructiv, consumului de băuturi alcoolice, substanţe stupefiante, precum şi a folosirii pistelor în alte scopuri.
Ieri, autorităţile locale ale municipiului Suceava au dat oficial în folosinţă noua amenajare destinată rollerilor, skaterilor şi bicicliştilor. Ion Lungu a ţinut să avertizeze pe amatori, cât şi pe părinţii minorilor pasionaţi de acest gen de sport urban, că vor trebui să-şi asume respectarea celor 22 de instrucţiuni ale regulamentului privind accesul în skate park. Întrucât a fost conceput ca un loc de joacă, Primăria nu va putea asigura monitorizarea permanentă, de aceea, practicanţii acestor sporturi, care includ şi elemente extreme, vor fi obligaţi să poarte echipament adecvat de protecţie. „Acesta este, practic, conceput ca un loc de joacă. Primăria municipiului Suceava nu asigură permanenţă, asistenţă 24 de ore din 24, la acest skate park. Personalul care este la Patinoar  deserveşte şi noua amenajare, însă am pregătit şi instrucţiuni de folosire în siguranţă a skate park-ului, acestea fiind afişate la faţa locului. Cei care merg acolo trebuie să le respecte, în primul rând, obligatorie fiind folosirea de apărători pentru mâini, cotiere şi genunchiere”, precizează Lungu. Şeful administraţiei locale a pus în vedere că amenajarea are o componentă normală, pentru începători, cu trambuline cu grad redus de dificultate, precum şi o alta, cu grad de dificultate ridicat, destinată amatorilor de sporturi extreme, „cei care merg acolo asumându-şi propria răspundere, în ceea ce priveşte siguranţa şi securitatea personală, cât şi celor din jur”. Vârsta minimă pentru accesul la skate park este de  6 ani, o patrulă a poliţiştilor locali urmând veghea la prevenirea comportamentului distructiv, consumului de băuturi alcoolice, substanţe stupefiante, precum şi a folosirii pistelor în alte scopuri. Skate park-ul va fi închis pe vreme nefavorabilă, respectiv pe ceaţă, ploaie sau ninsoare. Administratorul şi personalul angajat nu-şi vor asuma răspunderea pentru nerespectarea instrucţiunilor de utilizare, neacordându-se despăgubiri morale sau financiare în cazul producerii de accidente. „Eu zic am făcut o treabă bună, pentru că există solicitări foarte mari din partea celor  care sunt doritori să practice asemenea sporturi”, a accentuat primarul municipiului Suceava Ion Lungu, accentuând că Poliţia Locală va amenda pe  cei care vor mai merge cu rolele, skateboard-ul sau bicicleta pe esplanada Casei Culturii şi care pun în pericol pe copii şi bătrânii ieşiţi la promenadă în zonă.   

„Nordic skate park” se află în preajma Patinoarului artificial de pe strada „Universităţii”, contractul de finanţare, în valoare de 591.537 lei, fiind semnat cu societatea de construcţii Civica Grup Suceava. Acesta trebuia inaugurat pe 1 iunie, de Ziua copilului, mai apoi de Zilele Sucevei, însă au intervenit două nerespectări şi prelungiri de termene.