29 iulie 2014




La sesizarea aleşilor judeţeni PDL,
Eugen Mogos ar putea să-şi piardă funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie de la Aeroport. 
·        Mogoş a fost suspendat din funcţia de director executiv al (APIA) Suceava în urmă cu peste 2 luni, ca urmare a scandalului fraudării subvenţiilor europene pe suprafaţă.
·        Atât timp cât nu este condamnat, încarcerat, există acea prezumţie de nevinovăţie. Din punct de vedere legal are voie, în continuare, să fie în Consiliul de Administraţie”, a subliniat Petru Tănase, secretarul judeţului.
Consilierul PDL, Cristian Irimie, a interpelat ieri conducerea Consiliului Judeţean asupra oportunităţii menţinerii lui Eugen Mogoş în funcţia de preşedinte al Consiliul de Administraţie al Regiei Autonome „Aeroportul Ştefan cel Mare”. În şedinţa ordinară a deliberativului judeţean, dr. Irimie a precizat că ridică o „problemă de principiu” pe care o lasă la aprecierea celor în măsură, în condiţiile în care numele lui Eugen Mogoş este vehiculat într-un dosar penal cu fonduri europene, în timp ce, pe de altă parte, la Aeroport, acesta este pus tocmai în postura de administra un proiect cu finanţare europeană. „Din informaţiile mele, şi nu ştiu dacă acestea sunt cele mai bune, preşedintele Consiliului de Administraţie de la Aeroport este într-o problemă de cercetare penală. Eu cred că este bine să ne gândim dacă continuăm să-l susţinem în calitatea de preşedinte sau, pentru un pic de curăţenie morală - ca să spunem aşa -,  ar trebui să fie schimbat ori să-şi dea demisia singur” a spus dr. Irimie.  Secretarul judeţului, Petru Tănase, spune că preşedintele Consiliului de Administraţie de la Regia Autonomă „Aeroportul Ştefan cel Mare” are încheiat, cu Consiliul Judeţean, un contract de mandat. „Atât timp cât nu este condamnat, încarcerat, există acea prezumţie de nevinovăţie. Din punct de vedere moral, este o altă problemă, însă din punct de vedere legal are voie, în continuare, să fie în Consiliul de Administraţie”, a subliniat Petru Tănase.  
·        Şeful CJ, Ioan Cătălin Nechifor susţine că demisia este un act unilateral de voinţă.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Cătălin Nechifor, a iterat că demisia este un act unilateral de voinţă, subliniind că, eventual, alesul PDL, Cristian Irimie, ar putea face o declaraţie politică în acest sens.  Eugen Mogoş este preşedintele Consiliului de Administraţie al Regiei Autonome „Aeroportul Ştefan cel Mare” începând cu data de 1 ianuarie 2013.  În acest sens, o comisie de pe lângă executivul judeţean a organizat o procedură de evaluare şi selecţie, demersul desfăşurându-se în conformitate cu prevederile OUG nr.109/2011 privind guvernarea corporativă a întreprinderilor publice. Ulterior, respectiv de la finele lui februarie 2013, cu susţinerea PSD, Eugen Mogoş a preluat funcţia de director executiv al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Suceava, din care a fost suspendat în urmă cu peste 2 luni, ca urmare a scandalului fraudării subvenţiilor europene pe suprafaţă şi a celor complementare de la bugetul de stat.   În intervalul 2009-2010, Eugen Mogoş a fost director coordonator la Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava, din 2010 şi până la momentul numirii ca preşedinte al Consiliului de Administraţie  de la Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava desfăşurând o activitate de conducere la o firmă privată.