08 iulie 2014

Tribunalul Suceava va decide care este adevăratul administrator special al Termica
·        Ovidiu Dumitrescu a obţinut funcţia anul în iunie anul trecut, la intrarea firmei în insolvenţă, iar Marin Marinoiu a fost numit recent, după aprobarea Planului de reorganizare de către Adunarea Creditorilor. 
·        „Numirea unui administrator special prin Planul de reorganizare este atipică, este unică, neexistând un precedent şi necorespunzând Legii privind procedura insolvenţei”, a subliniat Dumitrescu.  

Tribunalul Suceava va trebui să decidă care este administratorul special al societăţii comerciale în insolvenţă Termica Suceava. Cauza ajuns în instanţă după ce la Oficiul Registrului Comerţului a fost formulată o a doua cerere de numirea a unui administrator special la firmei de termoficare din Lunca Sucevei, respectiv cea care îl vizează pe Marin Marinoiu, propus prin Planul de reorganizare, program aprobat recent de Adunarea Creditorilor şi confirmat  de judecătorul sindic.
Ovidiu Dumitrescu, administrator special din 18 iunie anul trecut, de la intrarea Termica în procedură de insolvenţă, a precizat ieri că deţine în continuare fără remuneraţie această funcţie, precum şi pe cea de director general al societăţii, reliefând însă că situaţia în care s-a ajuns este una nemaiîntâlnită, numirea administratorului special Marin Marinoiu prin Planul de reorganizare fiind „atipică şi unică”.  Pe de altă parte, Dumitrescu susţine că situaţia economico-financiară de la Termica este atât de dificilă, încât niciunul din cei doi competitori nu şi-ar dori cu ardoare funcţia cu pricina.  
 „Dumnealui este, deocamdată, administrator special numit. Această situaţie, respectiv numirea unui administrator special prin planul de reorganizare este atipică, este unică, neexistând în ţara românească un precedent şi necorespunzând întru-totul Legii nr. 85 din 2006 privind procedura insolvenţei. La cererea de menţiune formulată de administratorul judiciar, de a se schimba, la Oficiul Registrului Comerţului, persoanele împuternicite, respectiv administratorul special actual cu administratorul special numit prin Planul de reorganizare, societatea, prin membrii AGA, a depus o cerere de întâmpinare. Chestiunea fiind că existând două cereri la Oficiul Registrului Comerţului, problema s-a deplasat la Tribunalul Suceava şi este pe rol, pentru a decide instanţa, care este îndreptăţit să fie administrator special acolo. Realitatea este că problema este atât de complexă, încât nici eu nu-mi doresc această funcţie şi nici domnul Marinoiu, dar bănuiesc că cineva trebuie să spele şi vasele”, a declarat Ovidiu Dumitrescu, menţionând că, până la pronunţare, dumnealui rămâne administratorul special „en titre”. De menţionat este că prin planul de reorganizare întocmit de creditorul majoritar Unicom Holding şi de aprobat de Adunarea Creditorilor firmei în insolvenţă Termica, numit a fost inginerul Marin Marinoiu, fosta adjunct al ministrului Energiei şi fost director de termocentrală în Rîmnicu Vîlcea.