28 august 2013

Suceava,
Consilierul economic al Ambasadei Germaniei, Sebastian Gromig, primit de către primarul Ion Lungu
·        În relaţiile cu partea germană, există deja un exemplu de bune practici, Ministerul Mediului din Germania susţinând, cu 1 milion de euro, întocmirea aplicaţiei Programului ISPA din Suceava.
Vineri, Sebastian Gromig, şeful Secţiei economice şi comerciale a Ambasadei Republicii Federale Germania la Bucureşti, va fi primit, la solicitarea oficialului german, de către primarul municipiului Suceava, Ion Lungu. Şeful administraţiei sucevene a declarat că întrevederea se va axa pe subiecte cu tematică, identificate urmând a fi posibilităţi de colaborare pe această linie. „Subiectele care vor fi discutate se referă la partea economică, proiectele oraşului Suceava, oportunităţi pentru investitori şi interese de colaborare cu Germania”, a evidenţiat primarul de Suceava.  

Lungu a declarat că va prezenta oaspetelui proiectul de realizare a Parcului industrial din Lunca Sucevei şi că va invita, pe potenţialii oameni de afaceri germani, să facă investiţii viitorul obiectiv. Edilul şef va lansa şi invitaţia perfectării unui parteneriat public privat pentru realizarea Complexului sportiv al urbei capitală de judeţ. Primarul spune că, în relaţiile cu partea germană, există deja un exemplu de bune practici, în 2005, Ministerul Mediului din Republica Federală Germană susţinând, cu o sumă nerambursabilă de 1 milion de euro, întocmirea aplicaţiei din cadrul Programului ISPA de reabilitarea a reţelelor de alimentare cu apă, a celor de canalizare şi a staţiei de tratare-epurare a apelor uzate din municipiul Suceava. „Până la finele anului vom stabili facilităţile acordate investitorilor în noul parc industrial, prioritar fiind şi un parteneriat pentru realizarea stadionului, sălii polivalente şi bazinelor olimpice de la intrarea în oraş, dinspre Fălticeni. Sper ca - la fel ca şi altă dată -, să putem găsi investitori, precum şi sprijin de la Ambasada Germaniei la Bucureşti”, a iterat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.