28 august 2013

Pregătirea noului an şcolar, sub semnul crizei
·        „De la Guvern, nu au venit banii pentru finanţarea  de bază, însă prin eforturi locale, la şcoli au avut loc lucrări semnificative”, susţine primarul Ion Lungu.  
În perspectiva începerii noului an şcolar, municipalitatea suceveană manifestă preocupare pentru pregătirea şcolilor, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, primarul Ion Lungu, adăugând că, prin rectificări în plus, la unităţile de învăţământ va ajunge, în zilele următoare, suma de 550.000 de lei. Primul gospodar al urbei reşedinţă de judeţ susţine că, în ciuda austerităţii din această perioadă Primăria a reuşit, graţie eforturilor făcute, să pregătească unităţile de învăţământ pentru o bună funcţionare „din punct de vedere administrativ”. Primarul a evidenţiat că eforturile au fost cu atât mai mari, cu cât fondurile cu această destinaţie, care  trebuia  să vină de la bugetul de stat, sunt prevăzute a fi disponibilizate abia în trimestrul al IV-lea al anului. „Chiar dacă este criză economică ,şi cu toate că, de la Guvern, nu au venit banii pentru finanţarea  de bază, noi facem  importante eforturi. Astfel, la anumite şcoli, în această vară, au avut loc chiar lucrări semnificative”, arată Lungu.
Şeful administraţiei locale a dat ca exemplu pozitiv Liceul cu program sportiv, la care, „din cauza fostei conducerii de acolo, ani de zile nu s-a întâmplat nimic”. Primarul a mai enumerat, pe această liniei, intervenţiile de la Liceul tehnic nr. 4 „Samuil Iopescu, Şcoala generală nr. 6 şi Şcoala generală nr. 11, ambele din Burdujeni.  Totodată, în urma rectificării bugetare de astăzi, Colegiul naţional „Ştefan cel Mare” va primi 82.000 de lei, Liceul cu program sportiv-85.000 de lei, Şcoala generală nr. 6-88.000 de lei, Colegiul naţional „Al. I. Cuza”-50.000 de lei, Colegiul naţional „Dimitrie Cantemir”-50.000 de lei, Grădiniţa „Aşchiuţă”-50.000 de lei, Grădiniţa „Ţăndărică”- 50.000 de lei, Grădiniţa cu program normal Obicni-30.000 de lei.