28 august 2013

Din noiembrie,
Apă caldă şi căldură de la noua centrală mixtă, cu biomasă şi gaze naturale  
·        „De pe 9 noiembrie 2013, responsabilitatea asigurării agentului termic în municipiul Suceava revine celor de la Bionergy”, a declarat primarul Ion Lungu.
·        Specialiştii şi diriginţii de şantier au asigurat că, la sfârşitul lunii octombrie, CAF şi mare parte din instalaţia pe biomasă vor putea fi funcţionale.
Acţionarii de la Bionergy Suceava s-au angajat în mod ferm că, pe 9 noiembrie, locuitorii municipiului reşedinţă de judeţ vor avea apă caldă şi căldură de la noua centrală de termoficare, în curs de amenajare, a informat ieri, într-o conferinţă de presă, primarul Ion Lungu.
„Se lucrează în paralel la două instalaţii, respectiv la cea pe biomasă - pentru care a început aprovizionarea încă de săptămâna trecută - şi, în acelaşi timp, la CAF pe gaz metan, întrucât pe timp de iarnă intervine o sarcină suplimentară, care va fi acoperită de acestea din urmă”, a spus Lungu.
Primarul a arătat că, într-o discuţie telefonică, specialiştii de la firma austriacă furnizoare de utilaje şi echipamente, Urbas, cât şi reprezentaţii societăţilor responsabile cu dirigenţia de şantier, l-au asigurat că  „chiar la sfârşitul lunii octombrie, CAF şi mare parte din instalaţia pe biomasă vor putea fi funcţionale”.
„Ser să fie aşa, deoarece, de pe data de 9 noiembrie 2013, responsabilitatea asigurării agentului termic în municipiul Suceava revine celor de la Bionergy, conform licitaţiei şi contractului pe care îl au”, a accentuat ocupantul fotoliului din Areni. 
Printr-o scrisoare remisă Primăriei reşedinţă de judeţ, Bioenergy Suceava precizează că va livra energie termică, în conformitate cu contractul semnat şi actele adiţionale acestuia, începând cu data de 9 noiembrie 2103. „Prin prezenta, dorim să reafirmăm angajamentul ferm al societăţii noastre, prin respectarea contractului mai sus menţionat”, se precizează în scrisoare Bioenergy Suceava.

În şedinţa  ordinară de astăzi, Bioenergy solicită luarea în concesiune a unei suprafeţe de 395 de metri pătraţi, necesară amplasării unui transformator, neprins iniţial în documentaţie. De asemenea, aprobată urmează a fi şi modificarea soluţiei tehnice. „Există modificări minore în proiect, însă acestea trebuie actualizate, aprobate, pentru că aşa cere banca finanţatoare. Eu cred că nu avem alte soluţii, decât să dăm concursul celor de la Bioenergy, în aşa fel încât să se termine investiţia la timp”, a explicat edilul şef Ion Lungu.  Consumatorii casnici din sistemul centralizat de termoficare vor plăti energia termică livrată de Bionergy cu 250 de lei pe gigacalorie.