14 august 2013

Primăria vinde apartamentele ANL la preţuri cu diminuate cu până la 6.000 de euro  
·        Din cauza preţului ridicat, peste cel de pe piaţa liberă, până acum nu s-a reuşit să se „tranzacţioneze” nici măcar un apartament.
Agenţia Naţională pentru Locuinţe ieftineşte apartamentele date cu chirie tinerilor în vârstă de până la 35 de ani, a făcut cunoscut ieri, Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, arătând că noul preţ este de 326 de euro pe metrul pătrat, faţă de 411 de euro pe metrul pătrat. „În aceste condiţii, preţul unui apartament se apropie de cel de piaţă, cuprins între 22.000 şi 25.000 de euro, şi care ar da posibilitatea celor interesaţi să cumpere. Astfel, după actualizarea ANL, scade preţul pe apartament cu aproximativ 5000-6000 de euro”, precizează Lungu, adăugând că din cauza preţului ridicat, până acum nu s-a reuşit să se vândă nici măcar un apartament.  

Edilul şef spune că Agenţia Naţională pentru Locuinţe şi-a exprimat intenţia şi disponibilitatea de a asigura surse de finanţare pentru chiriaşii interesaţi să-şi achiziţioneze apartamentul în care locuiesc, în acest sens oferindu-se posibilitatea contractării unui credit ipotecar de a bănci autorizate.  Autorităţile locale sunt interesate să vândă, întrucât, după efectuarea tranzacţiei, Primăria se alege cu un comision de 1%, restul banilor mergând într-un fond pentru derularea investiţiilor la cele 5 noi blocuri, cu 80 de unităţi de locuit, care ar urma să fie construite în zona Staţiunii de Cercetări şi Dezvoltare Agricolă, pe Bulevardul „1 Decembrie 1918”. „Sper să se întâmple acest lucru, în aşa fel încât să vindem locuinţe ANL şi să putem merge mai departe cu cele 80 de unităţi  de locuit aprobate în zona Metro”, a declarat edilul şef Ion Lungu. Administraţia locală suceveană are disponibile pentru vânzare, în primă fază, 168 de garsoniere şi apartamente. În conformitate cu prevederile legale, cumpărătorii trebuie să aibă o vechime de cel puţin 1 an în locuinţele ANL atribuite cu chirie tinerilor în vârstă de până la 35 de ani.