29 august 2013

La Spitalul Judeţean de Urgenţă, 600 de lei operaţia de cezariană la cerere
·        Consilierii PDL se opun consecvent introducerii de noi taxe şi impozite. 
Aleşii PDL din deliberativul judeţean sucevean nu au fost de acord cu introducerea de noi taxe şi tarife de competenţa executivului, abţinându-se de la vot. În şedinţa ordinară de ieri a legislativului, consilierul democrat liberal Radu Pentiuc a invocat, în sprijinul poziţiei grupului politic din care face parte, consecvenţa cu care PDL se opune majorării impozitelor şi taxelor. „Deoarece PDL se opune consecvent majorării nivelului taxelor şi, în plus, aceste instituţii sunt, şi reprezintă, anexe ale Consiliului judeţean, noi ne vom abţine de la aprobarea proiectului de hotărâre”, a declarat Pentiuc.
Preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, a recomandat aleşilor PDL să se aplece mai atent asupra expunerii de motive şi  raportului care însoţesc  proiectele de hotărâri.
·        Orice serviciu nou,  trebuie însoţit şi de un tarif care să facă posibilă prestarea acestuia.
Şefului executiv a ţinut să evidenţieze că orice serviciu nou,  trebuie însoţit şi de un tarif care să facă posibilă prestarea acestuia. „Toţi care lucrează în instituţiile Consiliului Judeţean sunt interesaţi să-şi lărgească paleta de servicii, iar acesta servicii sunt contra cost”, a subliniat Nechifor.        

În şedinţa de ieri, la solicitarea Spitalului de Urgenţă „Sfântul Ion cel Nou Suceava”, aprobată a fost taxa pentru operaţie cezariană la cerere, în valoare de 600 de lei, precum şi coplata, de 50 de lei, pentru pacienţii internaţi în unitatea spitalicească suceveană. În domeniul cultural, spre exemplu, un spectacol de teatru de păpuşi pentru copii, şi ţinut în urma unei comenzi ferme, va fi taxat cu 600 de lei, solicitarea venind din partea Centrului Cultural „Bucovina”. De asemenea, spectacolele profesioniste de folclor, comandate, omagiale sau ţinute cu prilejul diverselor evenimente, şi suţnute de Ansamblul artistic „Ciprian Pormbescu” vor costa 5.000 de lei pentru 2 ore de prestaţie a artiştilor.  „Nu este vorba că se introduc noi taxe, ci de punerea de acord şi crearea de noi servicii, pe care vrem să le prestăm ca administraţie publică”, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava.