28 august 2013

Creştere a gradului de absorbţie, prin Campania „PNDR vine în satul tău”
·        „Vom insista pe necesitatea respectării procedurilor de derulare a achiziţiilor, cât şi a obligaţiilor contractuale, astfel încât gradul de absorbţie să fie cît mai mare”, precizează Mihai Moraru, şeful OJPDRP.
Cea de a doua etapă a Campaniei „PNDR vine în satul tău” se desfăşoară în perioada 4 septembrie-25 noiembrie 2013, anunţă directorul executiv al Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Suceava, Mihai Moraru.    

Conform şefului OJPDRP, rulotele Caravanei vor parcurge 413 localităţi din Regiunea de Dezvoltare Nord Est, printre care şi 65 din judeţul Suceava. „Din data de 4 septembrie, va începe noua Caravană PNDR. Din primele discuţii, acoperite vor fi 65 de localităţi din judeţ, după ce 83 au fost vizitate în primul val. Astfel, în unele cazuri, caravana va vizita de două ori aceeaşi localitate, respectiv acolo unde a fost interes mare sau unde există un număr mai mare de locuitori”,  a declarat Moraru. Acţiunea are ca obiectiv diseminarea informaţiilor privind respectarea graficului de eşalonare a plăţilor efectuate în cadrul Planului Naţional de Dezvoltare Rurală, şi lămurirea aspectelor referitoare la întocmirea declaraţiilor de cheltuieli, derularea procesului de achiziţionare a bunurilor, serviciilor şi lucrărilor, dar şi pe respectarea obligaţiilor contractuale. Accent se pune pe evitarea neregulilor şi fraudelor, cu evidenţierea clară a consecinţelor şi penalităţilor. Caravana va pune la dispoziţiei informaţii de interes privind dezvoltarea rurală, intenţionându-se o interacţiune şi o comunicare permanente cu beneficiarii, care să contribuie la creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene acordate în cadrul PNDR. „Ne dorim să venim în sprijinul beneficiarilor, prezentând soluţii reale pentru eventualele probleme intervenite în procesul de implementare a proiectelor. De asemenea, vom insista pe necesitatea respectării procedurilor de derulare a achiziţiilor, cât şi a obligaţiilor contractuale, astfel încât gradul de absorbţie să fie cât mai mare”, a explicat Mihai Moraru, şeful Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Suceava.