10 august 2013

Primăria are de restituit 600 de hectare de teren de sub fosta zonă industrială. 
·        „În măsura în care nu vom primi suprafeţe de la ADS, Staţiune de Cercetări şi Direcţia Silvică, şansele de a despăgubi cetăţenii sunt reduse”, a explicat primarul Ion Lungu,
La Primăria municipiului Suceava sunt înregistrate aproximativ 600 de cereri de restituire a terenurilor care fac obiectul Legii nr. 165/ 2013, majoritatea vizând suprafeţe aflate sub fosta zona industrială din Lunca Sucevei. Primarul Ion Lungu a anunţat că a fost constituită comisia de inventariere prevăzută de actul normativ amintit şi că, pe cest fond, o preocupare o constituite şi preluarea unei suprafeţe din Parcul dendrologic Şipote, aflat în administrarea Ocolului Silvic Pătrăuţi. „Ştim care sunt solicitările făcute, iar a despăgubi oamenii care au avut teren sub fosta zonă industrială ne trebuie circa 600 de hectare. De asemenea, continuă să ne preocupe acea problemă cu transferul unei părţi din parcul dendrologic Şipote şi vom face eforturi în acest sens. Vrem să vedem măsura care putem beneficia de modificările preconizate ale Codului silvic, astfel încât să putem prelua o parte din suprafeţele de acolo”, arată Lungu.  Edilul şef precizează că şansele de a se face restituirea în natură sunt reduse, speranţa stând în suprafeţele care ar putea fi puse la dispoziţie de Agenţia Domeniilor Statului, Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă şi Direcţia Silvică.  „Sper să primim nişte terenuri de la ADS şi de la Staţiune de Cercetări Agricole, întrucât municipalitatea are deficit. Vom face aşa cu prevede Legea, prin comisia de inventariere, iar datele le vom prezenta la Prefectură. Însă, în măsura în care nu vom primi suprafeţe de la ADS, Staţiune de Cercetări şi Direcţia Silvică, şansele de a despăgubi cetăţenii sunt reduse”, a explicat Ion Lungu, şeful municipalităţii sucevene.                  
Comisia locală de inventariere din cadrul Legii nr. 165/2013 este compusă din primarul Ion Lungu, secretarul municipiului, Ion Ciutac, reprezentaţii Prefecturii, Marian Şlincu, Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară-Nicolae Crăciunescu, Agenţiei Domeniilor Statului-Gheorghe Ciubotaru, Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare Pomicolă-Gheorghe Beldiman, Ocolului Silvic Pătrăuţi-Gheorghe Anton şi din Mihai Andronic, specialist topografic.